Peki bizim açlar ne olacak?

Peki bizim açlar ne olacak?

Suriye'deki savaştan kaçan sığınmacılar için yardım toplayan Kırıkkale Kardeşlik Platformu üyelerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar kendi aralarında Peki bizim açlar ne olacak” diyerek serzenişte bulundular

40 GÜNLÜK ÇOCUK DONARAK ÖLDÜ
Kardeşlik Platformu üyeleri tarafından Suriye’ye yardım için Hüseyin Kahya Parkı önünde yardım çadırı kuruldu. Çadırında bulunan gıda, kışlık malzemeler ve kuru bakliyat ürünlerinin 8 Ocak’ta Hatay’a gönderilmesinin planlandığını belirtildi. Yardım çadırında bulunan ses sisteminden ‘ Siz hiç açlıktan donan ve ölen bir çocuk gördünüz mü’ sorusu üzerine alandan geçen vatandaşlardan bazıları, ‘Türkiye’de 40 günlük bir çocuğun soğuktan ölmesini de gördük, yardım yapacaksanız öncelikle kendi ülkenize bakın’ diye konuştular. Kırıkkale ve Türkiye’de ki açlar ne olacak diye kendi aralarında tartışan vatandaşlar, ülkenin yarısını sefalet ve yoksullukla boğuştuğunu belirttiler.

DİLENCİ 10 TL BAĞIŞLAYACAKTI
Yardım kampanyasının en ilginç olayı ise, Kırıkkale’de dilencilik yaparak geçimini sağlayan bir kadının, kazandığı 10 lirayı bağışlamak istemesi oldu.Daha sonra bu kararından vazgeçen yardımsever dilenci, önce yardım yapmak istediğini, daha sonra yardımın Türkiye ve Kırıkkale’ye değil Suriye’ye olduğunu öğrenince yardımdan vazgeçtiğini açıkladı. Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Türkiye ve Kırıkkale’de ki muhtaç insanlara da yardım yapıldığını ve bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERİR
Dışarıya giden her yardımın Türkiye’nin büyüklüğünü ve yardımseverlerini gösterdiğini belirten Danacı, büyük güç olan Türkiye’nin bölgede yaşayan Müslümanlara yardım yapmasının büyük bir çalışma olduğunu bildirdi. Kentte bulunan 30’a yakın dernek adına konuşma yapan Beşinci Mevsim Derneği Yetkilisi Şakir Sarıcaoğlu, “15 Mart 2011’de Suriye`de başlayan iç savaş bütün vahametiyle devam ettiğini ve kendilerinin bu acıya daha fazla dayanamadıklarını ifade etti.

İNSANLAR KATLEDİLİYOR
Her gün yüzlerce Suriyeli vatandaşın, ‘Esad rejimi’ tarafından katledildiğini belirten Sarıcaoğlu, soğuk kış günlerinde yardıma muhtaç olan kardeşlerine yardım kampanyası düzenlediklerini ve en kısa zamanda yardımların yerine ulaştırılacağını kaydetti.
Her gün yüzlerce insanın öldüğü Suriye`de, ısınma ve besin ihtiyacı hat safhalarda ve mevsim şartlarının zorlaşması, bu ihtiyaçları daha da elzem hale getirmektedir” dedi. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve Eğitim Bir Sen Başkanı Oktay Sümer, yardım kampanyasına 100 TL vererek destek verdi.



Sarp Kaya
1.01.2014 11:52:39
Helal olsun Pusula, çizginizden ayrılmayın. Toplumu bu tür konularla bilinçlendirmektir, asıl habercilik. Diğer gazetelerin sizleri örnek alması gerekiyor sevgilerimle

vayandaş
1.01.2014 12:58:27
İki gündür çadırın yanındayım ve sizin haberde bahsettiğiniz şeyi 2 kişiden fazla kimse söylemedi. 2 kişiye karşı oradan geçen yüzlerce kişi memnuniyetlerini belirtiler. Sadece dun 2 kamyon yardım malzemesi toplanması bunun kanıtıdır.

selim
1.01.2014 15:01:44
bağlarbaşındaki yeni mahalledreki açlar ne olacak sizin ne işiniz var suriye ile tuzu kurular yardımk etsin suriyeyeye

salih abi
1.01.2014 23:37:14
türkiyede kurtuluş savaş zamanı ülke yoksul ama pakistandandaki insanlar parmaktaki yüksüğünü kolundaki bileziğini yani gücü neye yetiyorsa gönderiyor ama bunu anlamayacak kadar bencilleştik yazık hiç olmammış sevgili pusula

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ