Pekgöz çocuk istismarına karşı yeni bir savaş başlattı

Pekgöz çocuk istismarına karşı yeni bir savaş başlattı

Şehrimizin tanınmış avukatlarından Abdullah Pekgöz, çocuk istismarına karşı bu kez de TURKCELL reklamlarına karşı dava açtı. Daha önce Acun Ilıcalı'nın hazırladığı O Ses Çocuklar” isimli yarışma programının ceza almasını sağlayan Pekgöz, bu kez de TURKCE

ÇOCUK KARAKTERLER ZARARLI

TURKCELL’in reklamlarında kullandığı çocuk karakterlerin tamamen zararlı bir reklam olup bunun da bir nevi “çocuk istismarı” olduğunu iddia eden Av. Abdullah Pekgöz, “Söz konusu firma reklamlarında küçük çocukları kullanarak çocuk istismarı yapmaktadır. Söz konusu reklamlarda çocuklar kullanılarak, küçük yaştaki çocuklar cep telefonu kullanmaya teşvik edilmekte ve özendirilmektedir. Hatta küçük çocuk kullanılarak bu çocukların temiz ve masum olmalarından dolayı bu imajı kullanarak büyüklerde duygusal yönden istismar edilerek cep telefonu kullanımı özendirilmektedir. Bu reklamlar iç hukukumuza, ceza yasalarına, Anayasamıza, Avrupa çocuk hakları sözleşmesine ve Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarının kullanımına ilişkin sözleşmeye aykırıdır” dedi.

ÇOCUKLARI SOSYAL HAYATTAN UZAKLAŞTIRIYOR

Bu reklamların aynı zamanda küçük çocukların sosyal hayattan uzaklaşmasına, vakitlerinin çoğunu cep telefonunda çeşitli zararlı oyunlar oynayarak geçirmesine, doğrudan eğitime, derslerine ayıracak zamanlarda cep telefonu ile meşgul olmalarına ve bu yüzden de derslerdeki ve okuldaki başarılarına da olumsuz yansımaları olduğunu ifade eden Pekgöz,  günümüzde küçük çocukların karıştıkları suçlara bakıldığında bunların çok büyük bir kısmının cep telefonu hırsızlığı olduğunu da vurguladı. Ülkemizde dünya ortalamasının çok çok üstünde her 2 yılda bir cep telefonu değiştirildiğinin altını çizen Pekgöz, bu cep telefonlarının çok pahalı olmasının, ülkemiz nüfus çoğunluğunun yoksul olması dikkate alındığında aileler için de büyük bir maddi yıkıma sebebiyet verdiğini belirtti.

BU REKLAMLAR YASAKLANMALI

“Bu nedenlerle ve daha birçok nedenlerle söz konusu reklamlar yasaklanmalı, yayından kaldırılmalıdır. Buna en yakın emsal teşkil eden yine BİMER yoluyla RTÜK’e yapmış olduğumuz yapımcısı Acun Ilıcalı olan “O SES ÇOCUKLAR ŞARKI YARIŞMASI” yukarıda bahsettiğimiz nedenlerle yasaklanmış olup, TURKCELL’in çocuk karakter kullandığı reklamlarda aynı minvalde zararlı olup yasaklanmalıdır” diyen Pekgöz, konunu incelenmesi için BİMER, RTÜK ve Başbakanlık üzerinden girişimler başlattığının da altını çizdi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü