Pazarlarda önlemler arttı

Pazarlarda önlemler arttı

MEYVE SEBZEYE DOKUNMAK YOK!

Pazarlarda önlemler arttı

İçişleri Bakanlığının “Koronavirüs Tedbirleri” kapsamında semt pazarlarına yönelik yayınladığı genelgedeki kurallar arasında bulunan kişisel hijyenin sağlanması, ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden satışı, tezgâhlar arasındaki mesafe yönündeki kararları Kırıkkale Belediyesi daha önceden uygulamaya almıştı.

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında aldığı kararları hızla yürürlüğe geçiren Kırıkkale Belediyesi, Zabıta Ekipleri tarafından pazar esnafının maske ve eldiven takmalarını sağlayarak bu yöndeki denetimlerini sıklaştırdı.

Bu kapsamda pazar satış yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi, satışının yapılması yönünde uyarıda bulunuldu. Ayrıca Zabıta Ekipleri, Pazar esnafına “Koronavirüs Yayılımını Engellemek İçin Ürünlere Elle Temas Edilip Seçilmesi Yasaklanmıştır” etiketi dağıtarak, bu etiketlerin tezgâhlarda yer almasını sağladı.

Kırıkkale Belediyesi, öte yandan İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği genelgede yer alan “Mevcut pazar yerlerinde tezgâhlar arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde düzenlenmesi” yönündeki kararını da yine hafta içi alarak bu yönde esnafa uyarılarda bulunmuştu. Genelgede belirtilen diğer hususlarında yerine getirilmesi için pazar esnafıyla birlikte Zabıta ekipleri birlikte hareket etmeye devam ediyor.

Kırıkkale Belediyesine bağlı ekipler aynı zamanda kurulacak pazarlar öncesi pazar yerlerinde titizlikle dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını yapıp buruların daha hijyenik ortamda kurulmasını sağlamaya devam ederken, pazar bitiminde de tazyikli su ve ilaçlamayla dezenfekte işlemlerini sürdürüyor.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü