Pazarlarda fiyatlar yanıyor

Pazarlarda fiyatlar yanıyor

Kırıkkale'de yaz aylarının son dönemlerinde meyve ve sebze fiyatlarında artış yaşanıyor. Kış için hazırlık yapmaya başlayan vatandaşların tercih ettiği baklagiller ve kurutulacak sebzelerin fiyatları %50 yükseldi.

YÜZDE ELLİ ARTIŞ YAŞANIYOR

Kırıkkale Çarşamba Pazarı’nda yaz aylarının bitmesi nedeniyle sebze, meyve ve baklagil fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Yaklaşan kış ayları için pazarlara akın eden ve salçalık, kurutulmuş sebzeler ve turşuluk kurmak isteyen vatandaşların tercih ettiği sebzelerde yüzde 50 artış yaşanıyor. Vatandaşlar fiyatların pahalı olmasından dert yanarken, pazarcılar da nakliye fiyatlarının çok olmasından dolayı fiyatların pahalı olduğunu dile getiriyor.

SARIMSAK ZAM ŞAMPİYONU

Pazar’ın zam şampiyonu %37’lik artış ve 10-17 TL arasında fiyatla sarımsak olurken, sarımsağı %23 artışla 9 TL’den satışa sunulan cin biberi takip ediyor. Fiyatı 1 TL olan kavun ve karpuz ise, pazarın en çok tercih edilen meyveleri arasında yer alıyor. Sonbaharda çıkan ve vatandaşların ikramına sunulan hamsinin kilosu ise 8-12 TL arasında seyrediyor. Kısıtlı imkanlarla pazara gelen vatandaşlar, fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşarken, pazarcı esnafı da yine de satışlardan memnun olduklarını ifade ediyorlar.

50 TL’YE PAZAR ALIŞVERİŞİ

4 kişilik bir ailenin haftalık pazar giderinin 25 ile 50 TL arasında değiştiğini belirten pazarcı esnafı, 50 TL ile vatandaşların bütün sebze meyve ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söylediler. Pazarlarda ki fiyatlarla ilgili bilgiler veren esnaflar, “Taze Fasulye 3 TL, Salatalık 1,5 TL, Domates 1 ila 2 TL, Dolma biber 3 TL, Patlıcan, 3.50 TL, Biber,3.50 TL, Sarımsak 15 TL, Cin Biberi, 9 ila 12 TL, Şeftali 2 TL, Karpuz ve Kavun, 1 ila 3 TL, Muz ise 6 TL’den alıcı buluyor. Baklagil ve kurutulacak olan sebzelerin üzerlerinde pahalı olması nedeniyle her hangi bir fiyat listesi bulunmuyor.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü