Pazarcılar donuyor!

Pazarcılar donuyor!

TEZGÂH ARKASINA SOBA YAKAN PAZARCI DONMAK ÜZERE OLAN MAYDANOZULARI ISITARAK SATTI

TEZGÂH ARKASINA SOBA YAKAN PAZARCI DONMAK ÜZERE OLAN MAYDANOZULARI ISITARAK SATTI

Pazarcılar donuyor!

Kırıkkale´de hava sıcaklığının eksi derecelerde seyretmesi sebze ve meyve satışı yapan pazarcı esnafına zor anlar yaşatıyor, Pazarcılar ise tezgâh arkasına soba yakarak ısınmaya çalışıyor. Pazarcıların bu durumu ilginç görüntü oluştururken yaktığı sobada maydanoz ısıtan pazarcının görüntüsüyle gelip geçenleri gülümsetti.

KIRIKKALE´NİN EN ESKİ SEMT PAZARI
Kırıkkale´de her hafta Çarşamba günleri Turgut Reis Caddesinde kurulan VE Kırıkkale´nin en eski semt pazarı olan Çarşamba pazarındaki esnaf soğuk havayla mücadele ediyor. Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi sonucu pazarcılar ısınmak için tezgâhlarının yanına koydukları tenekede ateş yakarak ısınırken, bir esnaf da çareyi soba kurmakta buldu. Pazarcılar, yanlarında getirdikleri sobaları kurarak ısınırken ilginç görüntü oluştururdu, soğuk hava nedeniyle hem üşüdüklerini hem de işlerinin düştüğünü ileri süren esnaflar Belediyeden kapalı Pazar yeri istediler.

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 4 DERECE

Pazarcılar hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düştüğü şu günlerde açık havada çalışmanın zor olduğunu söylediler. Pazarcılar çareyi soba kurmakta bulduklarını, yakacak olarak da meyve sebze kasalarını yaktıklarını belirttiler. Bazıları ise evden getirdikleri odunları hatta kömür bile getirdiklerini söylediler. Ne kadar soğuk da olsa ekmek parası için pazara tezgâh açmaya mecburiyetinde olduklarını belirten pazarcılar özellikle marul, maydanoz gibi sebzelerin donduğunu onun için de soba yaktıklarının söylediler. Bir pazarcı ise donmak üzere olan maydanozları yaktığı sobada ısıtarak donmasını önlemeye çalıştı. Pazarcıların yaktığı sobadan pazara çıkan vatandaşlarla pazarda tornetçilik yapan çocuklarda yararlanıyor.

SIĞINMACI AİLELERİN ÇOCUKLARI

Büyük çoğunluğu sığınmacı ailelerin çocukları olan tornetçiler soğuk havaya aldırış etmeden taşımacılık yaparak evlerine ekmek parası kazanıyorlar. Bu arada meyve ve sebze fiyatları da soğuktan nasibini almış durumda. İki hafta önceki fiyatlarla bu haftaki fiyatlar arasında en az yüzde 30-40 artış olduğu gözlendi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü