Pazara Ramazan Ateşi düştü

Pazara Ramazan Ateşi düştü

Semt pazarlarına ramazan ateşi düştü. Geçtiğimiz haftalarda 50 kuruş ile 1 lira arasında değişen domates bu hafta 2-2,5 liraya yükseldi. Yerli sebze ise adeta ateş pahası. Çarşamba pazarında yerli patlıcan 3-4 liraya alıcı bulurken taze fasulye, salatalık

RAMAZAN BAHANE FİYATLAR ŞAHANE

Semt pazarlarına ramazan ateşi düştü. Yerli ürünlerin tezgahlarda yerini almasıyla birlikte fiyatlarda uçuşa geçti. Dünkü Çarşamba pazarında geçtiğimiz haftalarda 50 kuruş olan domates bu hafta 1,5–2 liraya yükseldi. Pazara giden vatandaşlar fiyatlar karşısında şaşkına dönerken pazarcılar ise fiyatların yerinde arttığını ileri sürdüler. Pazarcılar dışarıdan gelen sebze ve meyvenin son ürün olduğunu belirterek fiyat artışlarının normal olduğunu savundular. Ramazanlık günde sofrasına bir dilim kavun veya karpuz koymak isteyen vatandaşlarda fiyatlar karşısında adeta şok oldular. Bu arada meyve fiyatları karşısında ise “Bu yaz meyve yemek bize haram” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Şeftalı, kiraz, veya üzüm fiyatları 3 liradan başlayıp 6 liraya kadar yükseliyor olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

BİR HAFTA ÖNCE 50 KURUŞTU

Bir hafta önce 50 kuruş etiketle satılan domates dün 2 lirayı gördü. Pazara giden vatandaşlar domatesin fiyatları karşısında adeta şaşkına dönerken pazarcılar ise yerinde pahalandığını ileri sürdüler. Diğer yandan diğer sebze ve meyvenin de en iki misli artış göstermesi vatandaşlara “Pazarda yangın var” dedirtti. İki hafta önce seze ve meyveden oluşan ve 4 kişilik bir ailenin ihtiyacı olan Pazar filesi 25-30 liraya dolarken bu hafta bu rakam iki katına çıktı. Artışın ise artık turfandanın son zamanları olduğuna bağlandı. Yerli domatesin iki haftaya kadar ancak çıkacağını belirten üreticiler zamansız yağış nedeniyle yerlinin de az olacağını belirttiler.

SALÇA FİYATLARI BİLE YÜKSELİR

Pazarcı esnafları meyve sebze etiketini tezgâhın üstüne yazmaktan kurtulduklarını belirterek, halde neredeyse yok denecek kadar meyve ve sebzenin az olduğunu söylediler. Bu yıl salçalık domatesin bile yüksek fiyattan satılacağını bildiren esnaflar, yemelik ve sofralık domatesin halde 3-3,5 liradan aşağı olmadığını belirttiler. Pazarcılar bu durumda bile maliyet hesabı yapıldığında zararına satış yaptıklarını söylediler.



nazabi
13.07.2014 12:32:09
Özür dileyerek söylüyorum bizim insanımızda iş ahlakı ve islam şuuru yok.Olsaydı eğer mübarek ramazanın hürmetine fiatlar ya aşağı çekilirdi yada sabit tutulurdu.Bizim esnaf ne yaptı vatandaş nasıl olsa alacak diye zamladı.Allah razı olur mu? işte bu nedenle karınları doymuyor çünkü helal değil vesselam.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ