Patates ve kuru soğan üretimine başladık

Patates ve kuru soğan üretimine başladık

PAHALILIĞA KARŞI ÜRETİM

Patates ve kuru soğan üretimine başladık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Delice, Balışeyh ilçesi ile merkez köylerde patates ve kuru soğan üretimine başlandığını bildirdi.

200 DEKARA PATATES EKİLDİ

Balışeyh'e bağlı Karalı Köyü, Delice'ye bağlı Büyükyağlı Köyü, Merkez Aşağı Mahmutlar Mahallesi ve Hasandede Köyü'nde yaklaşık 200 dekar alanda Elodi çeşidi sertifikalı patates dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca yine Delice'ye bağlı Büyükyağlı Köyü'nde100 dekar alana kuru soğan ekimi yapıldı.

TEMİZ TOPRAK BIRAKIYOR

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, patatesin bir çapa bitkisi olduğunu ifade ederek, Patates kendisinden sonra ekilecek bitkiye temiz ve havalanmış bir toprak bırakmaktadır. Dünyada dekara patates verimi ortalama bin 719 kg olarak gerçekleşmiştir. Dünyada kişi başına patates tüketimi yıllık ortalama 32.6 kg olmuştur. Bu miktar Letonya'da 143 kg, Polonya'da 132,1 kg iken, Ülkemizde kişi başına patates tüketimi yıllık 60,7 kg olmuştur.”

TELAFİ EDİCİ DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILIYOR

Ülkemizde patates üretimi yaklaşık olarak 5 milyon ton olup 2012 yılında patates üretim miktarı en yüksek 5 kentimiz sırasıyla, Niğde 801 bin, İzmir 591 bin, Konya 460 bin, Afyonkarahisar 433 bin ve Nevşehir 323 bin ton patates üretimi gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 10 kentte patates siğili hastalığından dolayı üretimi yapılmamaktadır. Bu illere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca telafi edici destekleme ödemesi yapılmaktadır” dedi.

YOĞUN UĞRAŞ VERİYORUZ

Kırbaş, Kırıkkale'de tarımsal faaliyetleri çeşitlendirerek çiftçilerin gelir düzeylerini arttırmak için yoğun bir uğraş verdiklerini, ilde sulamaya açılacak alanlarda bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi.  Kırbaş, Kırıkkale patates yetiştiriciliği için bakir bir konumda olması sebebiyle patates tarımı ilimiz için bir fırsat niteliğindedir” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı