Paslı ve küflü makinelerde kıyma çektirmeyin

Paslı ve küflü makinelerde kıyma çektirmeyin

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, sokakta kıyma çekene ve yasal kurallara uymadan dükkânlarda kıyma çekenlere 450 TL para cezası verileceğini söyledi.

KASAPLARDAN KIYMA ÇEKTİRİN

Basın açıklamasında bulunan Karafilik, bayram önerilerin de bulunurken, sokakta kıyma çekme yasağının üzerinde durdu. Karafilik, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalar içinde en büyük olayın kıyma çekme yasağı olduğunu vurguladı. Karafilik, ?Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızdan ricamız paslı makinelerle, küflü makinelerle ve bir sene yatan makinelerle kıyma çektirmemelerini istiyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalar destek veren valimiz, belediye başkanımız ve tarım il müdürü de olmak şartıyla, zabıta müdürüne bizzat üretim ve üye elemanlarına teşekkür ediyorum. Vatandaşımızdan tek ricam mümkün olduğu kadar kasap üyelerimizi tercih etmesi.  Bu işi biz yapıyoruz, kasabın hakkı kasapta kalsın hepinize teşekkür ediyorum geldiğiniz için? ifadelerinde bulundu.

KASAPLARDA KIYMA ÇEKİMİ NASIL OLACAK?

Karafilik açıklamasının devamında, ?Mümkün olduğu kadar en hesaplısını biz yapacağız. Hesaplı çekeceğiz ve istediği zaman vatandaşımızın mümkün olduğu kadar uygun fiyat olacak. Çiğ köftelik kıymasını ayrı çekeceğiz, yemeklik kıymasını ayrı çekeceğiz, orta yağlı güzel istediği şartları sunacağız vatandaşımıza. Yani çiğ köftelik kıymasını mümkün olduğu kadar ikinci gün tercih etmelerini istiyoruz. Yani kıymayı birinci gün çektiriyorlar oda ete yazık olur. Dinlenirse daha güzel olacağını söyleyelim. Çiğ köftelik kıyma, yemeklik kıymalarını ayrı isterlerse istedikleri şekilde çekeceğiz. Bunlara da gerekli vatandaşımıza söylüyoruz bilgilendirmenizi istiyoruz? dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü