Partilerde LİSTE Savaşları

Partilerde LİSTE Savaşları

Partilerde bir süredir devam eden Belediye Başkan adayı yarışının ardından şimdide belediye ve il genel meclisi adaylık yarışı başladı. AK Partide Belediye Meclisi için en az 300 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. MHP'de ve SP'de başvuru sayısının old

ADETA SAVAŞ YAŞANIYOR
30 Mart’ta yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili çalışmalar son hız devam ediyor. Belediye Başkanlığı için adaylık sürecinde yaşanan amansız yarışın ardından şimdide il genel ve belediye meclisi için yapılıyor. Belediye Başkan adayları henüz sahaya tam olarak çıkmamışken başlayan bu yarış en çok başkan adaylarının çalışmalarını engelliyor. AK Parti’de il genel ve belediye meçlisi için en az 300 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenilirken MHP ve Saadet Partisinde de durumun aynı olduğu gözleniyor. Sayının bu kadar fazla olması ise özellikle Belediye Başkan adaylarının rutin çalışmasını adeta engelliyor. CHP ve DP’de ise böyle bir sorun yaşanmasa da bu partilerde de adaylık için küçük çaplı sorunların yaşandığı bildiriliyor.


ÇALIŞMALAR VAR
Adaylık sürecinde olduğu gibi kamuoyunda en çok AK Partiden kimler aday olacak merak ediliyor. Siyasi kulislerde konuşulanlara bakılırsa AK Partiden Belediye meclisi için daha çok iş dünyasından isimlerin yer aldığı dikkat çekiyor. Aday adaylığı sürecinde Mehmet Saygılı’nın yanında oldukları bilinen Çakır Yıldırım, İsa Güventürk, Mürsel Akçay, Haşim Baloğlu ve Nurettin Aydın gibi çok sayıda kişinin isimleri öne çıkıyor. Bu arada il genel için ise mevcut adayların yanında yeni isimlerinde müracaat ettiği söyleniyor. MHP ve SP’de ise adaylar ve parti kurmayları isimleri belirlemek için yoğun bir çalışma yapıyor.



Arif Erdem
25.12.2013 09:54:15
Akp nin meclisi işadamlarından oluşacak.Eeee Akp zengin partisi orda garibanın ne işi var?

salih abi
29.12.2013 19:27:55
akp nin adayları iş adamı diye kendince karalama yapıyorsun

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız