Pancar Hasadı Başladı

Pancar Hasadı Başladı

Kırıkkale?de özellikle Balışeyh ve çevresinde yoğunlukta yetiştirilen şeker pancarı hasadı başladı. Zahmetli ürün olarak bilinen şeker pancarı üreticileri kısıtlı kota uygulamasından dertli.

Üreticiler kısıtlı kotadan ve işçi bulamamaktan şikayetçi

SÖKÜM İŞLEMİ2 AY SÜRECEK
Yaklaşık 2 ay süren söküm süresince il genelinde yaklaşık 1 milyon ton şeker pancarı üretimi bekleniyor. Şeker pancarı sökümünde bazı çiftçiler, teknolojiyi kullanarak söküm işlemini makinelerle yaparken bazıları da doğu ve güneydoğu illerinden gelen tarım işçilerini tercih ediyor. Şeker pancarı üreten çiftçiler yaptıkları çalışma ve zahmete göre fiyat olarak karşılığını alamadıklarından yakınıyor.

HUBUBAT VE PANCAR İLK SIRADA
Kırıkkale genelinde çiftçilerin genellikle hububat ve şeker pancarı ektiğini belirten üretici Ali Sağlam, "Bu yıl çiftçimiz hububatta istediği verimi elde edemedi. Şu anda aynı sıkıntı şeker pancarında da yaşanmaktadır. Şeker pancarında da hem verim, hem de fiyatlar çok düşük. Her geçen yıl şeker pancarında ekim alanı düşüyor, bu gidişle çiftçi şeker pancarı ekimini tamamen bırakacak." dedi.

ZAHMETLİ AMA GELİRİ İYİ ÜRÜN
Şeker pancarı hasadının başladığını açıklayan çiftçi Hasan Pehlivanlı, "Pancar üretimi çok zahmetli ve masraflı bir iş, sürekli ilgilenmek gerekiyor. İlgilenmekte tabi ki para ile oluyor. Üretim yapıyoruz, fakat fiyat olarak karşılığını alamıyoruz. Gübreye mazota sürekli zam geliyor, bizim pancar fiyatları ise olduğu gibi kalıyor. Devletin çiftçiye biraz daha sahip çıkması gerekir." diye konuştu.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü