Öztürk, şoför esnafının mağduriyetini dile getirdi

Öztürk, şoför esnafının mağduriyetini dile getirdi

MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; ticari şoför esnafımız tarafından Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) uygulamaları hakkında kendisine iletilen çok sayıda mağduriyetin giderilmesi için TBMM’de konuyu gündeme getirdi.

Milletvekili Öztürk TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; SGK’nın trafik ceza makbuzlarına göre sigortalılık denetimi yapmasını eleştirdi. Öztürk; “Sosyal Güvenlik Kurumu’nun; kamyoncular, otobüsçüler, servisçiler, taksiciler için uyguladığı Sigortalılık Kontrolü İle ve cezalar ile ilgili Tebliğ’i bu aralar çok sayıda mağduriyet yaratmaktadır. Özellikle ticari aracı olan vatandaşlarımız; hastalandığında, direksiyon başında rahatsızlandığında veya ticari aracını özel işleri için kullanması adına aile bireylerinden birine verdiğinde, trafik ekiplerince yapılan denetimlerde, o esnada arabayı kullanan kişi araç sahibi değilse, çok ağır cezalara maruz kalınmaktadır.” dedi. 


Öztürk; TBMM’deki konuşmasına şu şekilde devam etti: “Vatandaşlarımız tarafından haksız yere uygulanan bu ağır cezalara yapılan itiraz dilekçeleri de, SGK İl Müdürlüklerince kabul edilmediği yönünde çok sayıda şikâyet bulunmaktadır. Tarafıma iletilen tüm bu mağduriyetler kapsamında; Sosyal Güvenlik Kurumu masa başında emniyetin kestiği trafik ceza tutanaklarına göre ceza tayini yapmamalıdır. Sigortalılık kontrolü; şoför esnafımızın kabul edeceği, daha elle tutulur kriterlere dayandırılmalı ve sahada şoför esnafımızda yarattığı mağduriyetler biran önce düzeltilmelidir.” diyerek, şoför esnafının her alanda desteklenmesini istedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız