Öztürk: “Meslek Lisesi mezunlarına müjde”

Öztürk: “Meslek Lisesi mezunlarına müjde”

MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Anonim Şirkete dönüştürülmesiyle ilgili olarak MKE A.Ş. Genel Müdürü Yasin Akdere ile bir görüşme yaptı.

MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Anonim Şirkete dönüştürülmesiyle ilgili olarak MKE A.Ş. Genel Müdürü Yasin Akdere ile bir görüşme yaptı.

Öztürk, personel açığının Kırıkkale’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin mezunlarından tamamlanacağını belirtti.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TAVİZSİZ YERİNE GETİRDİK

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere ile MKE A.Ş. konusunda istişarelerde bulunan MHP Milletvekili Halil Öztürk, “Son günlerde kamuoyunda maalesef gerçekle alakası olmayan bazı söylentiler dolaşmaktadır. MKE A.Ş., kuruluş yasası Makine ve Kimya Kurumunun ülkemizde ve dünyada hak ettiği yere ulaşmasıyla çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışması için çıkarılmış bir yasadır. Ben bu yasanın imza sahibi olarak gerçekleri sizlere birinci ağızdan açıklamak istiyorum. Bu kanun çıkarken biz sizlere bazı sözler verdik. Bu sözlerimizi tavizsiz yerine getirdik,” dedi.

BURADA KIRIKKALELİ KAZANACAK

Bu sözlerin, MKE A.Ş.’nin kamu şirketi olarak kalacağı, MKE A.Ş.’nin asla özelleştirilmeyeceği, MKE A.Ş.’de çalışanların daimi kamu işçisi olarak çalışmaya devam edecekleri, bundan sonra işe girenlerin de bu şekilde olacakları, MKE A.Ş.’de çalışanların ücretlerinde Kamu Toplu Sözleşmeleri dışında ücret iyileştirilmesi yapılacağı ve MKE A.Ş.’nin küçülmeyeceği, aksine büyümeye devam edeceği şeklinde olduğunu ifade eden MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Biz bütün bu sözlerimizi yerine getirdik ve yerine getirmeye devam edeceğiz. Her halükarda Kırıkkaleli kazanacak” diye konuştu.

HAKLARI DA YASAL GÜVENCE ALTINA ALINDI

“MKE A.Ş.’de çalışanların ve Makine ve Kimya’nın güvencesi biziz” diyen MHP’li Öztürk, bu sözlerini de şu maddelerle yasal güvence altına aldıklarını açıkladı: MKE A.Ş. bir kamu şirketidir. Bunun kamu şirketi olarak devam etmesini yasada kesin güvence altına alınmıştır. 7330 sayılı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun ile yapılandırılan MKE A.Ş.’de, sermayesinin tamamı ve yönetimi Devlete ait olan bir Kamu Şirketi olarak yasada yer almıştır. Sermayesi Hazine’nin ve yönetimi Milli Savunma Bakanlığınındır. MKE A.Ş.’nin kamu şirketi olması iki bakanlığımızın güvencesi altına alınmıştır.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız