Özgürlük insanı yüceltir

Özgürlük insanı yüceltir

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale`de gençlerle salon toplantısında buluştu. Atalay burada yaptığı konuşmada 28 Şubat sürecini anlatarak, "Millet doğru kararı vererek, kendi iradesini ortaya koydu, özgürlükler insanı yüceltir" dedi.

ÖZGÜRLÜK MİLLETİ DONDURMAZ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gençlere hitaben,"Falanca cemaate, gruba falan kafanızı satmayın. Özgürlük insanı yüceltir. Özgürlük insanı dondurmaz. Özgürlük insanı hayat içerisinde daha başarılı kılar" dedi. Atalay, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gençlere yönelik düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bugüne kadar cumhurbaşkanı seçimlerinin daima ülkede kriz sebebi olduğunu söyledi.

BU SEFER
HALKIN
İRADESİ
OLACAK
Cumhurbaşkanı seçiminden dolayı ülkede ihtilallerin, oyunların, karanlık odalarda planların, pazarlıkların yapıldığını dile getiren Atalay, şöyle konuştu: "Çünkü TBMM seçiyordu. Meclis seçerken partiler birbiriyle anlaşamıyordu ve birileri, vesayet mekanizmaları cumhurbaşkanlığı makamını, Türkiye`de siyasi iktidar, milletin iktidarı üzerinde tam bir vesayet merkezi olarak görüyordu. Tarihimize bakın rahmetli Turgut Özal hariç, Süleyman Demirel dönemi de dahil köşk daima milli irade, siyasi irade üzerinde vesayet mekanizması olmuştur ve hep konuşulmuştur. Sivil bir cumhurbaşkanıydı ama 28 Şubat sürecinin koordinatörü de Demirel olmuştur. Bunu hepimiz biliyoruz." Dedi.

KARANLIK GÜNLERDE
PAZARLIKLAR OLUYORDU
Bütün bu açmazlardan sonra Abdullah Gül`ü seçerken de TBMM`nin aylarca tıkandığını, muhalefetin TBMM genel kurul salonuna girmediğini anlatan Atalay, "27 Nisan`da askerler bildiri yayınladı. Sırf Abdullah Bey seçilmesin diye. Biz bunlarla mücadele ederek geldik. `Bu cumhurbaşkanlığı seçimini halledelim` dedik. Seçme yetkisini TBMM`den alalım bizzat vatandaşa verelim. İşte 2007`de o yasa çıktı ve Anayasa değişikliği yapıldı, referanduma gitti ve bugün de inşallah ilk uygulamasını yapıyoruz" diye konuştu.

12 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Atalay, bu seçimin statüko ile değişimin, eski Türkiye özlemcileriyle yeni Türkiye mimarlarının mücadelesi olduğunu ifade etti. Eski Türkiye`nin direndiğini, devam etmek istediğini savunan Atalay, "Fakat artık şansı kalmadı. Türkiye yenilendi artık. Eski Türkiye gitti. Kimse getiremez geri. Kimse eski Türkiye`yi getireceğim diye heveslenmesin. Bu 12 yıl çok şeyi değiştirdi. Hepsi birleşse de statükonun savunucuları, partileri, lobileri, isterse 15 değil 30 parti olsun, isterse bütün lobiler birleşsin, eski Türkiye adayının seçilmesi mümkün değil. MHP tabanını kastetmiyorum. MHP tabanında çok değerli kardeşlerimiz, milli manevi değerlerine sahip ama partinin ideolojisi ve bakışı olarak CHP ve MHP birbirinden çok farklı değildir."

AK PARTİ BİR DAVA PARTİSİDİR
Atalay, AK Parti`nin bir dava partisi, kutlu bir hareket ve misyon olduğunu vurguladı. Bu hareketin lider kadrosunun büyük mücadelelerin içerisinden gelmiş dava adamları olduğunu dile getiren Atalay, şunları söyledi: "Liderimiz, genel başkanımız dahil. Bu hareketin içinde olanlar, yürütenler birbirimiz için feda oluruz. Daha doğrusu davamız için feda oluruz. Davamız için hayatımızı feda ederiz. Bu hareketi böyle görmek lazım. Tek isteğimiz bu hareketin, partimizin güçlü bir şekilde yürümesidir, yoluna devam etmesidir. Bu çok önemlidir. Davalar zaten kişilerle kaim olamazlar. Olmaz. Kişiler fanidir, davalar uzun ömürlüdür."

EĞİTİM İMKANLARI GENİŞLETİLDİ
Gençlerin iyi yetişmesi için eğitim imkanlarını mümkün olabildiğince geliştirdiklerini, her gencin iyi bir eğitim alması için ülkenin bütün imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Atalay, "Türkiye`de seçme yaşı 25`di, 18`e indirdik. Biz gençlere daha fazla sorumluluk verdik ve 18 yaşına indirdik. Seçilme yaşı da 30`du. Milletvekili seçilmek için 30 yaşının üstü gerekiyordu. Onu da 25`e indirdik. Şimdi de bunu ilk fırsatta inşallah 18`e indireceğiz. Bu ülkenin gençlerine daha fazla güvenmek demek" diye konuştu

ÖZGÜRLÜK İNSANI YÜCELTİR
Gençlere bazı tavsiyelerde bulunarak, idealle yaşamanın hayatı değerli kıldığını ve yüksek hedefler için mücadele etmenin gerekliliğini belirten Atalay,şunları kaydetti "Eğer bir kişinin kendi hayatını uğruna feda edeceği bir ideali yoksa hayatının da bir değeri yoktur" Bu bir filozofun sözüdür. Aklını, zihnini körletmeyen gençlik. Aklını, düşüncesini birilerine kiralamayan gençlik. İrdeleyen, anlayan, eleştiren, sorgulayan bir gençlik. Falanca cemaat, grup lideri şöyle düşünüyor. Ben onları tekrarlarsam falan yeter. Bu verimli bir hayat değil. Her şeyi sorgulayın. Başkalarına aklını, zihnini kiraya vererek, "benim adıma onlar düşünüyor, ben niye düşüneyim" falan. O zaman bir değer olamazsın. Bunu size açıkça söylüyorum. Falanca cemaate, gruba falan kafanızı satmayın. Özgürlük insanı yüceltir. Özgürlük insanı dondurmaz. Özgürlük insanı hayat içerisinde daha başarılı kılar” Programa, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye Başkanları il ev ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili genç katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız