Özel yatırımlara ağırlık vermeliyiz

Özel yatırımlara ağırlık vermeliyiz

Vali Ali Kolat, ilçelerin ve köylerin gelişmesi için gerekli olan KÖYDES kaynaklarının sağlandığını söyledi. Kamu yatırımlarının ilçelerde olduğunu özel yatırımların da olması gerektiğini belirten Kolat, herkesin bu konuda üstüne düşen görevi yapması gere

ÇALIŞMALAR BAŞARILI YÜRÜTÜLÜYOR

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Balışeyh ve Sulakyurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Kolat, Kaymakam Yusuf Yıldırım`ı ziyaret ederek, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Yıldırım, KÖYDES çalışmalarının devam ettiğini, ilçenin yol, eğitim, su, ulaşım ve personel konularında herhangi bir sorununun bulunmadığını, aile hekimliği çalışmalarının da başarılı bir şekilde yürütüldüğünü anlattı. Vali Kolat, daha sonra, Kulaksız Ortaokulunu ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Kolat, okul ziyaretinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bugün Balışeyh ilçemizi ziyarete geldik.  Buradaki bazı kurum ve kuruluşları ziyaret etmek ve bazı çalışmaları yerinde görmek istedik. Çalışmalarımız iyi gidiyor ve daha da iyi olacak. Kolat, ilçelerin gelişmesi için kamu yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Özel yatırımcıları da ilçelere çekmek istediklerini belirten Kolat, “Kırıkkale nasıl gelişiyorsa, ilçeler de o denli gelişecektir” dedi.

 

 

KIRIKKALE GİBİ GELİŞMELİ

Kolat, devletin yollara önemli bir bütçe ayırdığını ve duble yollarla insanları rahata kavuşturduğunu söyledi. İlçenin kavşak noktasında olduğunu belirten Vali Kolat, yatırımların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve yol boylarına yapılacak tesislerle Balışeyh’in gelişeceğini bildirdi. Kolat, kentte, ilçelerde ve köylerde önemli çalışmalar yaparak köylerde bulunan vatandaşların sorunlarıyla bizzat ilgileneceklerini ifade etti. KÖYDES kapsamında birçok köye destek verdiklerini belirten Kolat, eğitim, yol, su, kanalizasyon gibi çalışmaların yapılması veya yeniden düzenlenmesi için uğraşacaklarını kaydetti.

 

ÖĞRENCİLERİN ÖNEMİ

Öğrencilerin yetiştirilmesinde çeşitli etkinliklerin büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Kolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimize büyüğe saygı, küçüğe sevgi gösterilmesi gerektiği öğretilmeli. Öğrenciler küçük yaşta öğretmenlerini örnek almaya çalışırlar. Bunun için eğitim öğretime daha çok özen göstermeliyiz. Onlara milletimize ait gelenekler, örf ve adetleri öğreterek çeşitli etkinliklere katılmalarını sağlamalıyız. Folklor etkinlikleri olsun, spor müsabakaları olsun, bunlar çocuklar için önemli. Hatta çeşitli konularda münazaralar da düzenlenebilir. Bu vesileyle hepinize başarılar diliyorum.”

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ