Özel Kızılırmak?ta rehberlik günleri

Özel Kızılırmak?ta rehberlik günleri

Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu eğitim öğretimin en önemli ayağı olan rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin gerek kişisel gelişimleri, gerekse öğrenim kalitesini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarına hız verdi.

ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN

Okul rehberlik ve psikolojik danışma öğretmeni Musa Duru gazetemize yaptığı açıklamada, ?Çoğu anne-baba bu soru kendilerine yöneltildiğinde şaşkınlıkla karışık bir tepki vererek ?Bilmez olur muyum, elbette tanırım, o benim çocuğum? cevabını vermektedirler. Gerçekten anne-baba olarak bizler çocuğumuzu tanıdığımızı sanırız. Ama nelerini tanırız? Nelerini biliriz? Bir anne çocuğunun hangi yemekleri sevdiğini bilir ama ?çocuğunun hayal kırıklıklarını? bilir mi? Bir baba çocuğunun okuldaki derslerinin hangisinin başarılı olduğunu bilir ama ?gelecekten neler beklediğini? bilir mi?

NELERİ BİLDİKLERİNİ GÖZLEMLEYİN

?Çocuklarımızın nelerini bildiğimizi? şöyle bir aklımızdan geçirirsek ?hayallerini, tutkularını, özlemlerini, kaygılarını, korkularını kendisi hakkında neler hissettiğini? bilip bilmediğimizi sorgulayabiliriz. Böyle bir sorgulamayı gerçekten içtenlikle yaptığımız zaman, gerçekte çocuğumuzun iç dünyasındaki çok az şeyi bildiğimizi hayretle görürüz. Araştırmalar bazı anne-babaların özellikle ergenlik dönemiyle birlikte patlak veren olay ve sorunlar karşısında önce bir şok yaşadıklarını göstermektedir.?

TEPKİ KONUSUNDA HASSAS DAVRANIN

Pek çok anne-babanın bu durumda tepkisi aynıdır: ?Benim çocuğum mu yapmış? Olamaz böyle şey. Benim çocuğum bunu yapmış olamaz. ?Bu noktada yukarıdaki sorunun önemi çok büyük: Çocuğunuzu tanıyor musunuz? Ne ölçüde tanıyorsunuz? İç dünyalarını biliyor musunuz? Bunları bilmek gerekir? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti