Özel Kızılırmak, komşularına aşure dağıttı

Özel Kızılırmak, komşularına aşure dağıttı

Özel Kızılırmak İlk ve Ortaöğretim Kurumu, aşure yarışması düzenledi. Yarışma sonunda Aynı mahallede bulunan 50 aileye aşure dağıtıldı. Yarışma sonunda birinci Nazife Yeşiloğlu, ikinci Hatice Gürsoy ve Medine Karatop oldu.

BİRLİK BERABERLİK

Bütün Türkiye’de Muharrem ayı ve Aşure günü çeşitli etkinliklerle değerlendirildiğini açıklayan Özel Kızılırmak İlk ve Ortaöğretim Kurumu Yasin Kayhan, birlik, beraberlik ve paylaşmanın bir göstergesi olan aşurenin yıllar boyu Türk milletinin bir geleneği olduğunu söyledi.

OLAYLAR MUHARREM AYINDA

Kayhan, “Hazret-i Âdem`in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh`un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus`un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim`in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris`in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub`un oğlu Hazret-i Yusuf`a kavuşması, Hazret-i Yusuf`un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb`ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa`nın Kızıldeniz`i geçmesi, Hazret-i İsa`nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması gibi tarihte birçok olay Muharrem ayı ve özellikle Aşure günü gerçekleşmiştir.”dedi.

DERECEYE GİRENLER

Bu önemli günde okul velilerinin aşure yarışması düzenlediğini belirten Kayhan,  Yarışmaya 13 veli birbirinden güzel ve lezzetli aşureleriyle katıldı. Dört kişilik jüri üyeleri dereceye girenleri belirlemekte oldukça zorlandı. Yarışma sonunda birinci Nazife Yeşiloğlu, ikinci Hatice Gürsoy  ve Medine Karatop oldu. Hemen ardından mahallede ikamet eden 50 aileye de aşure dağıtılarak paylaşmanın mutluluğu bir kez daha yaşandı.”diye konuştu. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı