Özel çocukların Özel gün sevinci

Özel çocukların Özel gün sevinci

"Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında gönderilen eğitim materyalleri Kırıkkale'deki öğrencilere ulaştırıldı.

KENDİLERİ İÇİN ÜRETİLMİŞ OLAN METERYALLERİ ÇOK BEĞENDİLER

"Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında gönderilen eğitim materyalleri Kırıkkale'deki öğrencilere ulaştırıldı.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJESİ

Millî Eğitim Bakanlığınca özel çocukların hak ettikleri yaşam düzeylerine ulaşabilmeleri ve bunu sağlayacak nitelikte eşit eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri amacıyla 2018'de başlatılan "Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında yedi bölgeye, yedi tır özel eğitim materyali gönderildi.

 

ÖZEL OKULLARA ULAŞTIRILDI

Proje kapsamında hazırlanan ve Kırıkkale'ye gönderilen materyaller oluşturulan komisyon tarafından teslim alınarak ilgili okullardaki öğrencilere ulaştırılarak kullanılmaya başlandı. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Özel Çocuklara Özel Materyaller”  üretimini gerçekleştirmek amacıyla ilk olarak 2018 yılında bir çalışma başlatılarak hayata geçirildi.

NORMAL GELİŞİM GÖSTEREN ÇOCUKLAR

Yurt genelinde normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okulların bünyesinde açılan; hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklar için materyaller üretildi. Bu materyaller; okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim gibi daha birçok alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlandı.

10 FARKLI ÇEŞİT

Özel öğrencilere özel materyaller üretilmesine yönelik olan bu çalışma özel eğitim alanında bir ilk olma niteliği taşıyor. Öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçlerini zenginleştirilmesi hedeflenen bu çalışmada, alanda en çok ihtiyaç duyulan materyaller temel alındı. Üretilen materyallerin tasarımları ise Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapıldı. 100 farklı çeşit olmak üzere binlerce materyal seti hazırlandı.

Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, teslim alınarak okullara ulaştırılan eğitim materyallerinin öğrencilerin eğitimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

ÖĞRENME SÜREÇLERİ TAKİP EDİLİYOR

Hayata geçirilen proje ile öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçlerinin daha da zenginleştirildiğini belirten Tüfekçi, "Özel öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları materyaller, kavram, okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim gibi alanlardaki becerilerin kazandırılmasının yanı sıra örüntü küpleri, el kuklaları, kavram kartları, geometri tahtası, dört işlem çarkı, renkli sıralama çubukları ile ahşap geometrik dörtlü yapboz seti, oyun setleri, işaret ve işlem setleri gibi daha birçok araçlar öğrencilere önemli kazanımlar sağlayacaktır." dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız