ÖZEL YONCA HAVACILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA YOLUNDA ?Demir Kanatlar? Avrupa´ya Uçuyor

ÖZEL YONCA HAVACILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA YOLUNDA  ?Demir Kanatlar? Avrupa´ya Uçuyor

ÖZEL YONCA HAVACILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA YOLUNDA

ÖZEL YONCA HAVACILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA YOLUNDA

?Demir Kanatlar? Avrupa´ya Uçuyor

Kırıkkale Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Erasmus Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmesiyle Uçak Elektrik Elektronik Teknisyenliği Bölümü öğrencilerinin Avrupa´da staj yapmalarına fırsat sağladı.

YÜKSEK BİR İSTİHDAM KAYNAĞI

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kırıkkale Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akdemir, ?Havacılık ve ulaşımının gelişmesiyle uçak sayılarının artması sonucunda ortaya çıkan uçak bakımının öncesi ve sonrası gerekli işlemlerin yürütülmesi amacıyla oluşturulan organizasyon, kurum ve kuruluşlar bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizde havacılık sektörünün gerek ekonomik gerekse savunma sanayi içerisinde önemli bir paya sahip olup, yüksek bir istihdam kaynağıdır? dedi.

UÇAK BAKIMI PERSONELİNE İHTİYAÇ VAR

?Uçak bakım alanıyla ilişkili alanın beklentisi, bu çalışmalar için gerekli altyapı organizasyonu ve eğitim öğretim kurumlarının oluşturulması, bu amaca yönelik toplumsal yapılanmanın hayata geçirilmesidir? diyen Akdemir, sektörün uçak bakım alanında bakım yapan teknisyenlerinden mesleğini seven, mesleki bilgi sahibi, İngilizce bilen, sorumlu, havacılık kanunları hakkında bilgi sahibi, gelişime açık bireylere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

ÜLKE EKONOMİMİZ VE GELİŞİMİMİZ İÇİN AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Ülkemizde, dünyadaki gelişimi devam eden havacılık endüstrisini yakından takip edip, dünyanın değişen koşullarına anında cevap verebilecek bir yapının bulunması ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Akdemir, ?Bu kapsamda Kırıkkale Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ?DEMİR KANATLAR´ adlı proje öğrencilerin alanı daha yakından görmelerini sağlayacaktır? şeklinde konuştu.

30 ÖĞRENCİ 15 GÜN SÜREYLE ALMANYA VE ÇEK CUMHURİYETİNDE STAJ GÖRECEK

Proje kapsamında 30 öğrencinin 15 gün süreyle eğitmen ve refakatçiler eşliğinde Almanya ve Çek Cumhuriyetinde Uçak Motor Fabrikası ve Elektrik atölyelerinde staj yapmalarına imkân sağlayacağının altını çizen Kırıkkale Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akdemir, ?Projeye katılacak öğrencilerin 14-18 yaş aralığında oldukları düşünüldüğünde öğrencilerin kişisel gelişimleri ve farklı kültürleri yakından tanımaları açısından güzel bir tecrübe olacağı düşünülmektedir? diye konuştu.

STAJ, KÜLTÜREL GEZİLERLE DESTEKLENECEK

Akdemir, konuyla ilgili açıklamalarını şöyle tamamladı: ?Staj programı içinde yer alan kültürel gezilerle öğrencilerin bulundukları ülke kültürünü daha yakından görme fırsatları olacaktır. Aynı zamanda ülkemizin tanıtımında katkı sağlayacaktır. Mezuniyet aşamasına henüz gelmemiş bu öğrencilerin melek hayatlarına başlamadan uçak motor fabrikası ve elektronik atölyelerinde yapacakları uygulamalı eğitim, gözlem yeteneklerini arttıracak temel çalışma prensiplerini öğrenmeleri sağlanacaktır.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti