Özel sporcular, Özel Bocce Ligine hazır

Özel sporcular, Özel Bocce Ligine hazır

ÖZEL SPORCULARIN 7 HAFTA BOYUNCA MÜCADELE EDECEĞİ BU ETKİNLİK TÜRKİYE´DE BİR İLK OLACAK

ÖZEL SPORCULARIN 7 HAFTA BOYUNCA MÜCADELE EDECEĞİ BU ETKİNLİK TÜRKİYE´DE BİR İLK OLACAK

Özel sporcular, Özel Bocce Ligine hazır

Türkiye´de ilk defa Kırıkkale´de Özel Sporcular BOCCE Ligi kuruldu. Özel Sporcular İl Temsilcisi Sami Yanık ve Özel Sporcular BOCCE Koordinatörü Mehmet Ceylan koordinesinde gerçekleştirilen Özel Sporcular BOCCE Liginde sekiz takım yedi hafta boyunca mücadele edecek.

ÖZEL EĞİTİME İHTİYAÇLARI VAR

Özel Eğitime ihtiyacı olan engelli sporcuların mücadele etmeye başladığı ligde sporcular ?Biz de varız, bizleri de görünüz? dercesine yarışmalara devam ediyorlar. Büyük çekişmelere sahne olan müsabakalara velilerde büyük ilgi göstermektedirler. Coşkulu kalabalıklar önünde yapılan müsabakalarda engelli çocukların, bir şeyleri başarmanın onuru ve haklı gururunu yaşadıkları gözlerdeki heyecandan okunmakta.

ÇAĞIMIZIN MODERN GÜNLÜK YAŞAMI İÇİNDE

Çağımızın modern, monoton günlük yaşamı içinde fiziksel kapasitemizin kullanılabilmesi ve kişinin anatomik, fizyolojik ve psikolojik yönden sağlıklı olabilmesi için sporun amaç değil araç olduğu düşüncesiyle hareket eden Özel Sporcular Spor Kulüplerinin bir araya gelerek kurdukları Özel Sporcular BOCCE ligi, engelli bireylerin evlerinden çıkarak toplumla bütünleşmesi adına atılmış büyük ve önemli bir adım. Özel Sporcular BOCCE Liginin kurulmasında öncülük yapan Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Özel Sporcular İl Temsilcisi olan Sami Yanık  ?Engelli bireyler, normal gelişim gösteren çocuklarla aynı gelişimsel aşamalarda ilerlemelerine rağmen özellikle motor becerileri yönünden onları geriden izlemektedir. Ayrıca zihinsel engelli çocukların refleksleri zayıftır, vücutları esnek değildir. Bu güne kadar çevrelerinde gerekli hareket ve egzersiz ortamlarını yakalayamayan çocuklarımızın motor becerileri gelişememiştir. Bizler yapmış olduğumuz bu tür etkinlikler ve spor müsabakaları sayesinde çocuklarımızın başta motor becerilerini ve hareket kabiliyetlerini geliştirerek onları hayata hazırlamaktayız. Aynı zamanda sportif faaliyetlere katılım sağlayan özel çocuklarımızın güven duyguları, sosyalleşme becerileri, görev alma bilinçleri, kuralları kabul etme ve uygulama bilinçleri gelişmektedir. Bu anlamda çocuklarımız, yaptığımız sportif faaliyetlerle yaşadıkları topluma uyum sağlayarak üretken ve mutlu bireyler haline dönüşmektedirler? dedi.

SPORUN ENGELLİ BİREYLERE OLUMLU ETKİSİ

Sporun engelli bireyler üzerine yaptığı olumlu etkilere değinen Yanık Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yönetici ve çalışanları başta olmak üzere Özel Sporcular Spor Kulübü yönetici ve antrenörlerine engelli çocuklar adına teşekkür etti. Bu tür faaliyetlerin yeni branşlarla genişletilerek devam edeceğini ve ilimizi ülkemiz genelinde özenilecek bir konum getireceklerini söyledi.

HABER: SİBEL PEHLİVANLI



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ