Özel Kırçiçekleri fark yaratmaya devam ediyor

Özel Kırçiçekleri fark yaratmaya devam ediyor

HER ŞEYİYLE DÖRTDÖRTLÜK

Özel Kırçiçekleri fark yaratmaya devam ediyor

Okul Öncesi Eğitimi önemseyen, düşünen, araştıran, sorgulayan, çözüm üretebilen ve öğrenmeyi öğrenen nesillerin yetişmesini ideal edinen Özel Kırçiçekleri Kreş ve Gündüz Bakım Evi 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılına hızlı bir giriş yaptı. Yusuf Çuvaloğlu, Fatma Zengin ve Nurettin Avan´ın kuruculuğunu yaptığı Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi, Yenimahalle Adalet Caddesi 301. Sokak No: 14/A (Adliye Lojmanları ve Türk Metal Mustafa İlkokulu karşısında) tecrübeli kadrosuyla 25-66 aylık çocuklara yönelik eğitim hizmeti sunmaya devam ediyor.

HER ŞEYİYLE DÖRTDÖRTLÜK

Okul Müdürü Fatma Zengin, öğretmenler Hilal Erciyas Arslan, Kübra Berk Gür ve Aysun Abar´ın geçmiş yıllarda eğitim hayatına sunduğu tecrübeleri bu yıl da Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evinde bulunan çocuklara yansıyacağını beyan etti. 26-36 aylık, 37-47 aylık, 48-66 aylık yaş gruplarına uygun uyku odası, oyun ve etkinlik odaları, oyun bahçesi, mutfak ve yemek salonlarından oluşan kurum, 24 saat kamera sistemiyle de güvenlik altında. Kreşte kullanılan tüm eğitici ve öğretici oyuncak donatım malzemeleri TSE, AB standartlarında CE belgeli çocuk ve yetişkin insan sağlığına ve güvenliğine de uygun.

ON BEŞ KİŞİLİK SINIFLARDA EĞİTİM VERİLİYOR

Çocuklara kişisel gelişimleri boyunca ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri kazandıracak olan Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi, çocukların bireysel varoluşlarını gerçekleştirmelerini sağlayan öncü bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 15 kişilik sınıflarda İngilizce, tiyatro, dans, halk oyunları, drama, görsel sanatlar, el sanatları ve velilerin isteğine göre dini bilgiler ve Kur´an-ı Kerim dersleri de kurum tarafından sunuluyor. Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evinde ayrıca satranç, gezi ve müzik kulüpleri de bulunuyor.

MÜDÜRDEN VİZYON VE MİSYON BİLGİLENDİRMESİ

Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Fatma Zengin, Kreş ve Gündüz Bakım Evinin 4 sınıftan oluştuğunu ve 83 kişilik kapasitesi olduğunu ifade etti. Okul Müdürü Zengin, ?Vizyonumuz, çocuklara kişisel gelişimleri boyunca, ihtiyaç duyacağı bilgi ve becerileri kazandırarak bireysel varoluşlarını gerçekleştirmelerini sağlayan öncü bir kurum olmak. Misyonumuz ise, okul öncesi eğitim kapsamında, 25-66 aylık çocukların tüm gizli güçlerini açığa çıkartarak potansiyelinin en üst noktasına kadar gelişmesini sürdürmelerine imkân sağlamaktır? dedi.

KİŞİSEL GELİŞİME DESTEK OLAN OKUL

Müdür Zengin, ?Bu çerçevede okulumuzda büyüyen çocuklar, düşünen, araştıran, sorgulayan, çözüm üretebilen, öğrenmeyi öğrenen, ?ben kendi problemlerimi çözebilirim´ yargısına ulaşan; yaparak ve yaşayarak öğrenen; paylaşmayı, yardımlaşmayı seven ve bundan mutlu olan; bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal yönden gelişmiş ve sağlıklı; millet, vatan, bayrak sevgisi gelişmiş, milli ve manevi değerlere sahip; sorumluluklarının farkına varan; sebep-sonuç ilişkisi kurabilen; kendini her ortamda rahat bir şekilde ifade edebilen; kendisi ve arkadaşlarıyla barışık olan çağdaş ve aydın bireyler yetiştirmek. Aynı zamanda tüm okul personelinin, velilerimizin ve çocuklarınızın Kırçiçeklerinde olmaktan mutluluk ve sevinç duyduğu farklı proje ve eğitimleri destekleyen, geliştiren bir okul olmaktır? diye konuştu.

TAM GÜN VE YARIM GÜN EĞİTİM SEÇENEKLERİ

Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evinin 25-66 aylık çocuklara eğitim vermekte olduğunun altını çizen Zengin, 25-36 aylık, 37-47aylık, 48-66 aylık yaş gruplarına uygun uyku odası, oyun ve etkinlik odaları, oyun bahçesi, mutfak ve yemek salonundan oluşmakta olup 24 saat kamera sistemiyle tüm alanların kontrol altında tutulduğunu belirtti. Zengin, sözlerine şöyle devam etti: ?Yemekhanesinde çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte (sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı) 3 öğün yemek verilecek olup yemek listesi her ay düzenli olarak velilerimize gönderilecektir. 48-66 aylık yaş grubunda İngilizce dersi, sanatsal gelişimi destelemek adına tiyatro, dans, halk oyunları, drama, görsel sanatlar ve el sanatları dersi velilerin isteği ve uygun bulmaları durumunda dini bilgiler ve Kur´an-ı Kerim dersleri verilmektedir. Okulumuzda ayrıca satranç, gezi ve müzik kulüpleri bulunmaktadır. Eğitim-öğretim 08.00-17.30 saatleri arasında (tam gün ve yarım gün) 15 kişilik sınıflarda verilmektedir. Kreşimizde kullanılan tüm eğitici ve öğretici oyuncak ve donatım malzemeleri TSE, AB standartlannda, CE belgeli çocuk ve yetişkin insan sağlığına ve güvenliğine uygundur.?

?BİZE KATILMAYA NE DERSİNİZ??

Öğrenci velilerine de seslenen Müdür Zengin, ?Kurumumuz meraklı, incelemeyi, araştırmayı ve oyunu teşvik eden ortamlar yaratarak çocuğun yapısal özelliklerine gör ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olur ve yönlendirir. Her gelişim basamağında farklı yetenekleri ortaya çıkan çocuklarımızın bu yeteneklerini işleyerek özgüveni yerinde sosyal çocuklar yetiştirmek için çıkmış olduğumuz bu yolda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Sizler de kendini eğitime adamış ve bu alanda öğrenmenin durmayacağına inanmış kadromuzla bu yolda bize eşlik etmeye ne dersiniz?? şeklinde konuştu.

?BİZE GÜVENİN, GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN?

Müdür Zengin, ?Haydi gelin! Geleceğimizi, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızı hep birlikte keşfederek geleceğe hazırlayalım. Bize güvenin, gözünüz arkada kalmasın. Biz biliyoruz ki, çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras iyi bir eğitim ve öğretimdir. Geleceğin yetişkinlerini, büyük yürekleri eğitmenin yolu sevgiden geçer. Eliyle, diliyle başka çocuklara zarar vermeden sosyalleşerek, iletişim kurarak, paylaşmayı, yardımlaşmayı, hoşgörüyü, milli ve manevi değerleri öğrenen çocukları birlikte yetiştirelim? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti