Özçelik´ten Osmanlı Tarihçiliğine iki büyük eser

Özçelik´ten Osmanlı Tarihçiliğine iki büyük eser

KİTAP YAYINLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Özçelik´ten Osmanlı Tarihçiliğine iki büyük eser

Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özçelik, Osmanlı Tarihçiliğine kaynak teşkil edecek iki yeni esere imza attı.

KİTAP YAYINLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Çalışmalarına ulusal ve uluslararası düzeyde sempozyumların yanı sıra, çeşitli makalelerle hız veren Özçelik, kitap yayınlarını da aralıksız sürdürüyor. Son olarak ?Devlet-i ´Âliyye´nin Taşra Yönetimi? ve ?Devlet-i ´Âliyye Yazarlarına Göre Yönetim ve Toplum? isimli iki esere imza atan Prof. Özçelik, lisans ve lisansüstü seviyede öğrencilerin yanı sıra tarih bilimiyle uğraşan araştırmacı ve akademisyenlere kaynak niteliği taşıyacak eserlerle çalışmalarını sürdürüyor.

?DEVLET-İ ´ÂLİYYE´NİN TAŞRA YÖNETİMİ? VE ?DEVLET-İ ´ÂLİYYE YAZARLARINA GÖRE YÖNETİM VE TOPLUM?

Rodos, Prizrin, İskenderiye, Çemişgezek, Antep, Kütahya ve Tarsus Kanunnamelerinden örnekler içeren ?Devlet-i ´Âliyye´nin Taşra Yönetimi? isimli eseriyle Osmanlı Devletinin, saray yönetimi dışındaki yönetim şekli hakkında bilgi veren Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özçelik, ?Devlet-i ´Âliyye Yazarlarına Göre Yönetim ve Toplum? adlı eserinde de en tanınmış Osmanlı Tarih yazarlarının hayatları ve eserleri hakkında ayrıntılı bilgi veriyor. Osmanlı tarihçiliğinin önemli isimleri olan Gelibolulu Mustafa Âli, Göriceli Koçibey, Kâtip Çelebi ve Hezarfen Hüseyin Efendi hakkında bilgiler içeren eser, her seviyeden tarih bilimiyle uğraşanlara kaynak olacak nitelikte.

KÜLTÜR-SANAT: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı