Özçelik ve Pehlivanlı´dan Basın Tarihine Dair Önemli Notlar

Özçelik ve Pehlivanlı´dan Basın Tarihine Dair Önemli Notlar

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ, ELAZIĞ´A ÇIKARMA YAPTI

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ, ELAZIĞ´A ÇIKARMA YAPTI

Özçelik ve Pehlivanlı´dan Basın Tarihine Dair Önemli Notlar

Elazığ´da düzenlenen Türk Basın Tarihi Uluslararası Sempozyumuna katılan Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmail Özçelik ve Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı, Türk Basın Tarihine dair çok önemli iki konuda önemli bilgiler sundular.

BASIN TARİHİNE ÖNEMLİ KATKI

Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) tarafından Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi´nin katkılarıyla düzenlenen ?Türk Basın Tarihi Uluslararası Sempozyumu?na iki önemli konuda yaptıkları sunumla katılan Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmail Özçelik ve Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı, ele aldıkları konularla Basın Tarihine önemli katkılarda bulundular.

TANİN GAZETESİ VE BALKAN SAVAŞLARI

Prof. Dr. İsmail Özçelik, ?Tanin Gazetesi ve Balkan Savaşları Öncesine Dair Bazı Tespitler? başlıklı sunumunda, Osmanlı Devletinin son dönemlerine damga vuran Tanin Gazetesini ele alarak, bu gazetede Balkan Savaşları öncesinde, savaşa dair yer alan haber ve makaleler konusunda bilgi verdi. Özellikle gazetenin sahibi ve başyazarı olan Hüseyin Cahit Yalçın´ın kaleme aldığı konular hakkında bilgiler sunan Özçelik, Basın Tarihine dair çalışmalarıyla da tanınıyor.

DARBE VE YEREL GAZETELER

Ülke gündemiyle de örtüşen bir konu olan bir darbeyi, 27 Mayıs darbesini ele alan Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı da ?27 Mayıs 1960 Askeri Darbesinin Yerel Basındaki Yansımaları? başlıklı sunumuyla, yerel basının darbe öncesi ve sonrası tavrını inceleyerek, dinleyicilere sundu. Kırıkkale´de o yıllarda yayın hayatını sürdüren Bizim Kırıkkale Gazetesine de atıfta bulunan Pehlivanlı, yaklaşık 9 ilden örnekler içeren sunumuyla darbelerin basın ve toplum üzerindeki etkilerine de yerel gazeteler gözüyle bakılmasına katkıda bulundu. Pehlivanlı da Basın Tarihi dersleri veren ve özellikle Kırıkkale konusunda makaleleri yayınlanan bir hoca olarak tanınıyor.

KÜLTÜR-SANAT: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı