Ozanımız Hacı Taşan´ı anma etkinliği düzenlenecek

Ozanımız Hacı Taşan´ı anma etkinliği düzenlenecek

HACI TAŞAN TÜRKİYE´NİN OZANI

Ozanımız Hacı Taşan´ı anma etkinliği düzenlenecek

Keskin ilçesinin yetiştirdiği ve Türkiye´de bir marka haline gelen Halk ozanı Hacı Taşan anısına 9 Mart 2018´de düzenlenecek etkinlikler Kırıkkale Valiliğinde yapılan toplantıyla değerlendirildi.

HACI TAŞAN TÜRKİYE´NİN OZANI

Hacı Taşan anma etkinlikleri komisyonu hazırlık ve koordinasyon toplantısı yaptı. Valilik Makamı Toplantı Salonu´nda gerçekleşen toplantıda konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, ?İnsanların yüreğine hitap eden şarkılar ve türküler derleyen, yazan Hacı Taşan gibi isimler çok daha uzun süreler insanların hafızasında, gönüllerinde var olacaktır. Hacı Taşan ismi artık Türkiye´nin tamamında bilinen bir marka. Biz de bu marka isimle bir taraftan Hacı Taşan ismini duyururken, diğer taraftan da Kırıkkale ve havalisini tanıtacağız? diye konuştu.

YAPILACAK ETKİNLİKLER DEĞERLENDİRİLDİ

Önümüzdeki yıl yapılacak etkinlikte nelerin yapılabileceğinin değerlendirildiği toplantıya Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ilgili kurum müdürleriyle Keskinli Hacı Taşan Kültür Derneği Başkanı Suat Taşan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HABER MERKEZİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı