OYUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİDİR

OYUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİDİR

Kırıkkale Çocuk Yuvası?nda 3?4 yaş grubu çocukların oyun ihtiyaçlarını karşılamak için bir işadamının desteği ile tefriş edilen oyun salonunu törenle açıldı. Hayırsever Kırıkkale işadamının maddi desteği ile açılışı gerçekleştirilen oyun alanının çocuklar

Programa Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühdü Bozdemir, Sevgi Anneleri Dernek Başkanı Mediha Kuşdemir katıldı. Oyun alanı açılış töreninde konuşma yapan Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Özdemir, Çocukların derslerinin yanında böyle oyun aktivite alanının olması gerçekten önemli olacağını belirtti. Özdemir, ?Çocuklarımızın her zaman ve her konuda yanlarında olacağız. Çocuklarımızı küçük yaşlarda eğitim ve öğretim alanında ki desteklerine oyun anlamında da destek veriyoruz. Bu oyun alanının açılmasında emeği geçeğn herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için yapacağımız çalışmalar devam edecektir? dedi.

 

Her çocuğun oyuna ihtiyacı olduğunu ve bu konuda çocuklara fırsat verilmesi gerektiğini belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühdü Bozdemir, ?Bütün çocukların gelişimine direk katkı sağlayan oyunun, çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu doğrultu da yuvamıza oyun alanı açarak 3?4 yaş arası çocuklarımızın oyu ile eğlenerek öğrenmesini sağlayacağız. Çocukların birbirleriyle iletişim kurarak oyun oynamayı öğrenmesinin okulda başarılı olmalarını sağlıyor. Bu sayede ayrıca dil becerilerinin gelişeceğini, sorunları belirleyip çözme yeteneğinin artacağına dikkat çekiyor. Oyunun çocuklara, içinde yaşadıkları dünyayı anlamlandırmaları ve bu dünya içerisinde kendi yerlerini bulmalarına yardımcı olduğunu söyleyebiliriz, oyun oynamanın çocukların fiziksel gelişimi, okul performansını artırma, sosyal ve duygusal öğrenmelerini sağlama ve eğlenerek öğrenme becerilerini geliştirme açısından faydalı olduğunun altını çizmek istiyorum? diye konuştu.

 

Amaçlarının çocuklara yönelik olduğunu ve çocukların her zaman yanlarında olduğunu belirten Bozdemir, ?Amacımız, çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini, temel alışkanlıklar kazanmalarını her fırsattan faydalanarak çocukların milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlılığının gelişmesine yardımcı olmak, çocuklarımızın sorumluluk yüklenmelerini, dürüst, saygılı, nazik ve düzenli olmalarını sağlamak ve yine onların benlik kavramının gelişmesine, kendini ifade etmesine, bağımsızlığını kazanmasına ve öz denetimini sağlamasına imkan tanımaktır? dedi.

 

2006 yılından bu yana Sevgi Anneleri Derneği olarak Kırıkkale Çocuk Yuvası?nın bakımı ve korunması yönünde adımlar attıklarını belirten Sevgi Anneleri Derneği Başkanı Mediha Kuşdemir, ?Beş yıldır bu yana çocuk yuvamıza elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Çocuklarımızın her türlü programlarında ve etkinliklerinde yanlarında olarak gönül hizmetini sürdürüyoruz. Bugün açılışı olan iç mekan oyun alanı 3?4 yaş çocuklarımız için çoktandır ihtiyaç olarak duruyordu. Oyun, çocuğun tüm gelişim alanında etkili olur. Enerjisinin boşalmasına yol açar. Çocuklarımız için çok amaçlı oldu? dedi.

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti