OTOGAR YOLGEÇEN HANI MI?

OTOGAR YOLGEÇEN HANI MI?

Kırıkkale şehirlerarası terminalde hiçte hoş olmayan uygulamaların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle sürekli yolculuk yapmak durumunda olanların gündeme getirdiği şikâyetlere yenileri eklenirken önceki gün yaşanan olay ise ?pes doğrusu? dedirtti.

DENETİMİ BELEDİYEYE AİT ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNDE NELER OLUYOR?
 
ŞİKÂYETLERİN ARKASI GELMİYOR
Kırıkkale şehirlerarası terminalde ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle sürekli buradan yolculuk yapmak durumunda olanların sık sık gündeme getirdiği sorunları yenileri ekleniyor. Kırıkkale belediyesinin denetimindeki terminalin tabiri cahiz ise yolgeçen hanı gibi kullanıldığı iddia ediliyor.
 
CİDDİ DENETİMDEN UZAK GİBİ
İlgililerin denetiminden uzak kullanıldığı sanılan terminalde önceki gün yaşanan olay iddiaları doğrular gibi. 08 Eylül günü yaşanan olay ?pes doğrusu? dedirtecek cinsten. Ankara?ya gitmek üzere özel otomobili ile terminale giden adı bizde saklı kişi ilgililerin bu saatte otobüslerde yer olmadığını söylemeleri üzerine yolculuktan vazgeçmek üzereyken işletmeci firma Metro yetkilisi saat 21.300?da Aşti?ye otobüs kaldıracağını söyledikten sonra
8 lira karşılığında rezervasyon bileti kesti.
 
GERÇEK BİLETLER VERİLMEDİ
Otobüste gerçek biletlerin verileceğini bildirdi. Ancak söylendiği gibi normal raiç bedeli olan Ankara-Kırıkkale arası 7 lira olması gerekirken 8 liradan kesilen biletler için asıl biletlerde yolculara verilmedi. Adı bizde saklı kişinin anlattıklarına göre, üstüne üstlük oto gar çıkış ücreti ödememek için midibüsü oto gar yerine yan tarafta bulunan benzinlikten hareket ettirdi.
 
HAKSIZ YERE PARK ÜCRETİ ALDILAR
Bu arada aynı kişi çok önemli bir iddiada daha bulunarak şöyle konuştu ?Saat 20.58?de özel otomobilimle terminale giriş yaptım. Metro yetkilisi saat 21.30?a bilet kesmesine rağmen benzinlikten aracı 21.15?te hareket ettirdiler. Ben de 21.20?de park alanından çıkış yaptım ben yarım saat sürede park ücreti alınmadığını biliyordum. Oysa park yetkisi bunun 25 dakikaya düşürüldüğünü söyledi. Bende 25 dakika bile olmadığını söylememe rağmen sisteme girdiğini ekranın da bozuk olduğu iddiasında bulunarak sürenin 25 dakikayı geçtiği gerekçesi ile park ücreti talep etti. Benim itirazlarıma rağmen park ücretini tahsil etti. Daha sonra benim parkta kalma süremin 22 dakika olduğunu bana verdiği fişten hesapladım?? dedi.
 
BU OLAYLARA KİM DUR DİYECEK ?
Terminalde sık, sık yaşanan ve bugüne kadar sadece şikayet olarak kalan bu ve benzeri olayların muhatabının Kırıkkale Belediyesi olmasına karşın hiçbir gelişme olmadığı gibi şikayetlerin de günden güne artığı gözleniyor. Terminale otobüslerin giriş çıkışı ve bazı bölgelerdeki denetim yetkisi bulunan belediyenin bu haksızlıklara seyirci kalmaması isteniyor. Terminalin satışı sırasında gündeme getirilen ve terminalin amacı dışında kullanılacağı iddialarının doğruluğunu teyit etmesi açısından önemli gelişmeler olarak gözler önüne seriliyor. Bu arada terminalin alışveriş merkezi yapılacağı da şu sıralarda kulaktan kulağa söyleniyor.
 
 
 
 
 


isim yok
15.09.2011 13:25:34
Mafyacılık mı oynuyoruz burası Kırıkkale kimse gelipte burada ahkam kesemez. Belediye görevini yapsın. Met... firmasının ne olduğunu biliyoruz. Lütfen onlara sattıysanız otogarı bir zahmet denetimini yapın... Sevgili Kırıkkale vatandaşları bizlerde kendi memleketimizin firmalarını tercih edelim. Ha yer yoksa Kırşehir Kayseri Yozgat firmalarına binin. Karadeniz arabalarına binin. Lütfen arkadaşlar...

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ