Otizm Farkındalık ayı unutulmadı

Otizm Farkındalık ayı unutulmadı

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi, engellilik hakkında farkındalığı artırmak amacıyla, 10 oturumdan oluşan engelliliğe yönelik farkındalık eğitimlerine devam ediyor. ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' ve 2 Nisan`da başlayan "Otizm Farkındal

DESTEK OLDULAR
Oturumda, otizm spektrum bozuklukları içerisinde yer alan, otizm, asperger sendromu, atipik otizm, çocukluk dezentegratif bozukluğu ve rett sendromunun özelliklerine, otizmli bir bireyin taşıdığı özelliklere değinilerek, otizm konulu video ve filmlerden örneklerle görsel anlamda da bilgi verildi. Otizm farkındalığı için yaka kartları dağıtıldı. Farklı renklerden oluşan el şekilleri üzerine eğitime katılan öğrenci ve personel isimlerini ve otizme yönelik desteklerini belirten notlar ekleyerek otizme yönelik desteklerini ortaya koydular.

TOPLUM BİLİNÇLENDİRİLMELİ
Tanılama ve eğitim sistemlerinin gelişmesiyle birlikte otizmin görülme sıklığının yıllar üzerinde artış gösterdiği tespit edildiğini dile getiren Psikolog Ayşe Önem, otizmin yaygın olmakla birlikte toplum tarafından tam olarak bilinmediğini, bu nedenle toplumun otizm konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayşe Önem “2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmekte” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR YAPILDI
Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu Gamze Ebru Çiftçi de Üniversite olarak her türlü Engelli öğrenci ile birebir ilgilenmeyi hedeflediklerini belirterek, "Birimimizin düzenlediği engelliliğe yönelik farkındalık eğitimleri gibi programlarla tüm öğrencilerimizin eşit şekilde eğitim-öğretim hakkından yararlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktayız. Öğrencilerimizin akademik, fiziksel, psikolojik ve sosyal alanlarda kısıtlanmadan eğitim ve öğretim programlarını ve ortamlarını düzenlemek temel amacımız." diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ