Osmanlıcaya ilgi artıyor

Osmanlıcaya ilgi artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol gereğince Türkiye genelinde tüm İl ve ilçelerde açılan Osmanlıca kurslarına büyük bir ilgi gösteriliyor. Hayrat Vakfı öğretmeni Hidayet Eroğlu, Osmanlıca kursuna 800 kişinin müracaat etti

800 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Kırıkkale’de Hayrat Vakfı Kursiyer Öğretmenlerinden Hidayet Eroğlu Kırıkkale’de Osmanlıca kursu açıldığı ve bu kursa büyük bir ilgi gösterildiğini söyledi.  Eroğlu yaptığı açıklamada, “İlimizde yaklaşık 800 kişi müracaat etmiştir. Bunlardan 350 kişi sertifika almayı hak kazanmıştır. 250 kursiyerlerimize ise Kur’anı kerim öğrenmişler onlara da sertifika verilmiştir. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır. Geçmişte ne olduğunu unutur. Bugün ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir.” dedi.

 

ÖZGÜN VE ÖZGÜR BİR DİL

Osmanlıcanın yüz yıllar boyunca özgün bir dil olduğunu belirten Eroğlu, “Osmanlıca Türklerin yüz yıllar boyunca geliştirdikleri özgün bir dildir. Gelecekle geçmiş arasında sağlam köprü kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcayla yazılmıştır. Halbuki yeni nesil dedesinden kalmış bir kitap veya  bir tapu senedini, bir çeşme kitabesi, tarihi çarşılardaki girişlerinde  bulunan metinleri okuyamadığı  gibi, ne manaya geldiğini  bilememektedir” diye konuştu.

 

64 SAAT KURS

Gerçekten üzüntü verici bir durum. Yapılan bu  protokol  yıllardan  beri  bekleniyordu. Bu bizlere nasip oldu emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kursumuz 7 hafta sürecek, Cumartesi ve Pazar günleri olduğunu toplam 64 saat sürdüğünü kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı’nın hazırladığı sertifikaları kursiyerlerimize veriyoruz. Adınız gibi emin olabilirsiniz ki gayet derecede kolaydır. Bu söylediğim kuru bir laf değildir. Tecrübe ile sabittir. Ayrıca günümüzde yayın sahasında tek olan dergi çıktı “

 

YÜKSEK KATILIM OLDU

“Geçenlerde yüksek derecede katılımlı sertifika töreni yaptık halkımızın ilgisi ve katılımları yüksekti bizlere her konuda destek veren Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Halk eğitim Müdürümüze ve tüm personellerine teşekkür ediyorum.Yeterli derecede Kursiyer öğretmenlerimiz mevcuttur. Kuran öğrenmek isteyenler Osmanlıca eğitimi almak isteyenler Halk eğitim merkezlerine ücretsiz müracaat edebilirler yada internet üzerinden www.osmanlicaeğitim.com da yapabilirler.” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ