Osmanlıca kursuna büyük ilgi

Osmanlıca kursuna büyük ilgi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçiriyor. Türkiye'nin 900'ü aşkın merkezinde Osmanlı Türkçesi ve Kur'an okuma kursları açılıyor. Kurs kayıtları için Kırıkkale Zafer Ca

MART AYI İÇİNDE BAŞLAYACAK

Kurs hakkında bilgiler veren Muhammet Enes, kursun Mart ayının içinde açılacağını söyledi.  Enes yaptığı açıklamanın devamında, “Şu ana kadar 300 kayıt aldık. Kayıtlarımız devam ediyor. Bundan önceki kursa 800 müracaat almıştık. 750 kişi kurs sertifikalarını aldı. Üniversite öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın kurslara büyük bir ilgisi var. Kayıt olmak isteyenler sitemizden, burada açtığımız stanttan veya Dost Eller Derneğine gelerek üye olabilirler.”

 

PROJENİN KAPSAMI VE AMACI NEDİR?

“Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında Nisan ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye’de Osmanlı Türkçesi ve Kur’an okuma kurslarını başlatıyoruz. Protokol iki yıl için geçerli ama kursların durumuna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yıl daha uzatılabilir. Türkiye geneli konusunda mutabakatımız var, bu da 900’den fazla merkez demek oluyor. Öncelikle 300’e yakın il ve ilçe merkezimizde kurslarımızı açacağız. Zamanla bu sayı daha da artacak.”

 

KURS ÜCRETİ NE KADAR?

“Kurslarımız ücretsizdir. Bu hizmetle halkımızın geçmişiyle, milli ve manevi değerleriyle irtibat kurabilecek bir donanıma sahip olmasını istiyoruz. Aslında gayet kolay olan gerek Osmanlıca öğrenimi gerekse Kur’an okumasını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Bununla birlikte kurslardaki eğitim disiplinini sağlamak adına kursiyerlerimizin devamlılığını temin etmeye gayret edeceğiz.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ