Osmanlı Tarihi bilimle gün yüzüne çıkıyor

Osmanlı Tarihi bilimle gün yüzüne çıkıyor

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Özçelik, baskısı tamamlanan Osmanlı Devletinin Kamusal Düzeni ve Kurumları” isimli kitabıyla Osmanlı Tarihine ışık tutmaya devam ediyor.

OSMANLI SOSYAL HAYATI

Bu kitabın birinci bölümü niteliğindeki “Devlet-i Aliyye’nin Toplumsal Düzeni ve Kurumları” adındaki kitapla, gerek Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri için gerekse ulusal ve uluslararası düzeyde tarih bilimiyle ilgilenenler için önemli bir başvuru kaynağı sunan Özçelik, yüzlerce belge ve kaynakla desteklenen kitapla Osmanlı Sosyal Hayatı konusunda da bilimsel gerçekleri ortaya koymuştu.

OSMANLI DEVLET VE HÜKÜMET YAPISI

“Osmanlı Devletinin Kamusal Düzeni ve Kurumları” isimli kitabıyla da Osmanlı Devlet ve hükümet yapısı konusunda öğrencilerine ve tarih araştırmacılarına nitelikli bilgi vermeyi hedeflediğini ifade eden Özçelik, “Tarih konusunda uzmanların araştırmalarına, makalelerine ve kitaplarına başvurmak gerekir. Öncelikli kaynağımız bilimsel kaynaklar olmalı. Tarih bilimi masallarla, safsatalarla doldurulmamalı” dedi.

TARİHİN, BOŞ DURMAYAN HOCASI

1972 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora tezlerini başarıyla tamamlayan Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Özçelik, çok sayıda kitap, ulusal ve uluslararası makale ve bildiriye de imza attı. Özellikle 2001 yılında yazdığı “Ermeni İddiaları ve Gerçekler” isimli Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan kitabı son dönemlerin gündemdeki konusu Ermeni Sorununa da ışık tutacak bir kaynak niteliğinde.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı