OSB kurulumu zaman alacak

OSB kurulumu zaman alacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale`de Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`nin (Osb) kurulacağı alanı inceledi. Aslan, OSB'nin kuruluşunun epey zaman alacağını söyledi.

İŞİ HIZLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Aslan, OSB`nin kurulacağı Arpalık Çukuru mevkisindeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir Osb`nin kuruluşunun epey zaman alan bir süreç olduğunu belirtti. Kırıkkale`ye kurulacak Silah İhtisas Osb`nin çalışmalarının 7-8 aylık bir süre içerisinde önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Aslan, özellikle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın desteklerinin, işin hızlandırılmasını sağladığını söyledi.

 

ÇED RAPORUNUN ÖNEMİ

Aslan, şunları kaydetti: “Burada en önemli aşama, bürokraside geçen aşamaydı ve bürokrasideki en önemli aşama da ÇED raporunun yayınlanmasıydı. ÇED raporu, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de ilgili bürokratlarımızın destekleriyle çok kısa bir sürede çıktı. Bugün bu müjdeyi verebiliriz. Bürokratlarımız kısa sürede dosyayı hazırlayıp bize teslim etti. Ben de bu dosyayı size teslim ediyorum. Bir Osb`yi kurmanın en önemli yolu oraya müteşebbisleri çekmektir.”

 

KURULUŞ PROTOKOLÜNÜ İMZALAYACAĞIZ

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise Silah İhtisas OSB`nin kurulması için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, "İyi bir noktaya geldik. Artık müteşebbis heyeti oluşturup, kuruluş protokolünü imzalayacağız. Yerle ilgili istimlak çalışmalarını başlatacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Kırıkkale ve ülkemiz için büyük bir hizmet olacağına inanıyorum" diye konuştu. Müsteşar Aslan, ÇED raporunun yer aldığı dosyayı Vali Kolat`a teslim etti. Aslan ve Kolat, incelemelerinin ardından Beşinci Mevsim Yardım Derneğince Kırıkkale Öğretmenevinde verilen iftara katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ