Oruçluyken trafikte sabırlı olun

Oruçluyken trafikte sabırlı olun

SERT ARAÇ KULLANMAYIN

Oruçluyken trafikte sabırlı olun

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç, ?Oruçlu kişilerin trafikteki durumu önemlidir. Beslenme ve sahurdan dolayı kişinin günü birlik yaşam tarzı ve davranışları değişmektedir? dedi.

SERT ARAÇ KULLANMAYIN

Kırlangıç, ?İftar veya sahur sonrası kesinlikle yola çıkılmamalı, şehirlerarası trafikte ise 2-3 saatte mola verilerek el yüz soğuk su ile yıkanmalıdır? uyarısında bulundu. ?Trafiği yoğun olan kentlerde veya yollarda iftara yetişecek olan oruçluların iftardan en az bir saat önce yola çıkmasını? öneren Kırlangıç, iftara evlerine gideceklerin sert araç kullanmamalarını ve birbirlerine korna çalmamalarını istedi.

PSİKOLOJİK DAVRANIŞ BOZUKLUĞU

?Sabah uykulu ve yorgun trafiğe çıkmanın ve bir de başka alışkanlığı var ise gerilimin olması mümkündür? diyen Kırlangıç, bu durumun psikolojik davranış bozukluğuna yol açtığını söyledi. Şoförün dikkat dağınıklığı ve kontrol dışı hareketleri sergilemesinin kaza olasılığını artırdığını belirtti.

TOPLUMA SAYGI

Kırlangıç, ?Sabah dinlenmiş ve huzurlu bir şekilde olmalıyız ve asla acele etmemeliyiz? dedi. ?Akşam iftara yetişmek için sabırlı olunmalı? diyen Kırlangıç, ?Oruç tutmanın amaçları arasında birçok şeyi engellemenin olduğu unutulmamalı? ifadelerini kullandı. Bu nedenlerle kişinin kendisine ve topluma saygıyı öne alarak hareket etmesi gerektiğini belirtti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü