Oruçlu sürücüler dikkat

Oruçlu sürücüler dikkat

İFTAR VEYA SAHURDAN SONRA TRAFİĞE ÇIKMAYIN!

Oruçlu sürücüler dikkat

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Bilim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Dr. Haydar Çağlayan trafiğe çıkmadan önce bedensel ve zihinsel rahatlamış olarak yola çıkılması gerektiğini söyledi.  

İNANCIMIZ GEREĞİ ORUÇ TUTUYORUZ

Ramazan dolayısıyla Kırıkkale İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi? İnancımız gereği oruç tutarken dinin gerekleri tam olarak yerine getirilmeli. Kesin sahura kalkılmalı, akşam yiyerek yatma şeklindeki uygulamadan vazgeçilmeli. Sahur beslenmesinde gıda ve su alımına önem verilmelidir.?

TRAFİĞE ÇIKMADAN ÖNCE DİNÇ OLMALIYIZ

?Sabah trafiğe çıkmadan önce bedensel ve zihinsel olarak açılmış, kendimize gelmiş ve rahat bir durumda olmalıyız. Uyku mahmurluğuyla bırakın uzun yolu şehir içi trafiğe çıkmak bile sorunludur.?

İFTAR VEYA SAHURDAN SONRA TRAFİĞE ÇIKMA

İftar ve Sahurdan hemen sonra kesinlikle trafiğe çıkılmamalıdır. Çünkü beslenmeden hemen sonra vücuda ağırlık çöker dikkat zayıflar. İki çay kahve içersem açılırım yaklaşımı doğru değildir.?

İFTARA YETİŞME TELAŞESİNE KAPILMA

En önemli soruların başında ise İftara yetişme aceleciliği telaş ve heyecanı gelir. Aile ve eş dost ile iftar yapmak önemlidir. Aynı saatte yola çıkan binlerce kişinin yetişme telaşı trafiği olumsuz etkiler, kazalarda artar. Bu nedenle orucun sadece yeme içme değil, birçok davranış ve beklentilerin de engellenmesi olduğu bilincinde hareket edilmeli, Trafiği yoğun olan yerlerde eve veya randevuya yetişme hesaplaması yaparken, 1 saate yakın öncelikli trafiğe çıkarak toleranslı olarak yetişme kaygısını azaltmış olur.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü