ORTAK ÇALIŞMA İÇİN KÜ İLE AGİAD İŞBİRLİĞİ YAPTI

ORTAK ÇALIŞMA İÇİN KÜ İLE AGİAD İŞBİRLİĞİ YAPTI

Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Kırıkkale Üniversitesi bir araya gelerek ortak çalışma kararı aldı. Kırıkkale Üniversitesi Konut Evi?nde bir araya gelen ev sahibi ve konuklar, ortak çalışma gurupları oluşturulması konusunda hemfikir o

DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK GEREKİR
Dünyanın bilgi ve iletişim çağında olduğunu hatırlatan AGİAD Başkanı Musa Aksoy, fakat Kırıkkale?nin şehirle kopuk yaşadığını ifade etti. Şehrin üniversiteye, üniversitende şehre büyük değerler katacağını belirten Aksoy, ?İnsanlar bilmediğinin ve görmediğinin düşmanı olur. Üniversite ve şehir birbirinden faydalanması gerekir. Bu ülke hepimizin. Çocuklarımızın geleceği için şehrimizi ve ülkemizi ileri götürmek gerekir. Dünya değişiyor ve değişime ayak uydurmak gerekir? dedi.
 
SOMUT ADIMLAR ATILMALIDIR
18 yıllık üniversiteden Kırıkkaleli insanların beklentisi olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, bu zaman kadar yapılan çalışmalarda üniversitenin işadamlarıyla yeterince diyaloglarını geliştirmediğini söyledi.
Dünü bırakıp, geleceğe bakma zamanın geldiğini vurgulayan Yıldız, ?Üniversiteden herkes yararlanmalıdır. Biz hocayız gelin öğretelim anlayışına katılmıyorum. Bizimde şehirden öğreneceğimiz çok şeyler var. Toplantı sonunda somut adımlar atılmalıdır. Bu toplantı sadece dilde kalmamalı ve icraat dökülmelidir. Sizin tecrübeleriniz, bizimde ilmimizle belli bir seviyeye gelmeliyiz? diye konuştu.
 
BİLGİ VE BİRİKİMİNDEN YARARLANMALIYIZ
Üniversiteyle diyaloga geçilmesini isteyen Yıldız, ?Üniversitede konferanslar ve seminerler gerçekleşiyor. Bunlara sizleri de ve vatandaşlarımızda bekliyoruz. Herkese kapımız açık. Bizlerde bunu arzu ediyoruz. Ayrıca üniversitede araştırma merkezleri var. Bu merkezlerden yararlanın.? şeklinde konuştu. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak zaman zaman üniversiteli hocalarla bir araya geldiklerini açıklayan OSB Başkanı Nurettin Aydın, ?Bunu profesyonelce uygulamak gerekir. Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi?ne birde sürekli diyalog kelimesi eklemesi gerekir. Bunu canı gönülden temenni ediyorum. İş adamları olarak kurumsallaşamadığımdan şikayet ediyoruz. Fakat somut bir adım atmıyoruz. Bu konuda üniversiteli hocaların bilgi ve birikiminden yararlanmalıyız. Artık üniversite ile işbirliği yapmanın zamanın geldiğine inanıyorum? dedi.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ