Ortadoğu sorununun kaynağı meşruiyet sorunlu yönetimler

Ortadoğu sorununun kaynağı meşruiyet sorunlu yönetimler

ORTADOĞU´DA SON GELİŞMELER VE TÜRKİYE KONULU KONFERANS

ORTADOĞU´DA SON GELİŞMELER VE TÜRKİYE KONULU KONFERANS

Ortadoğu sorununun kaynağı meşruiyet sorunlu yönetimler

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Ortadoğu´da Son Gelişmeler ve Türkiye adlı konferans düzenlendi. Ortadoğu´da yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği konferansa konuşmacı olarak Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin katıldı.

ORTADOĞU´DA YAŞANANLAR

Kudüs üzerinden açıklama yaparak konuşmasına başlayan ve Ortadoğu´da yaşanan sorunları tarihsel süreciyle birlikte örneklerle anlatan Prof. Dr. Şahin, ?2010´un sonu 2011´in başında yaşanan Arap Baharı aslında Türkiye´nin önünü açıcı bir etki yapacaktı. Çünkü Ortadoğu´daki sorunların en büyük kaynağı meşruiyet yoksunu yöneticiler. Yöneticiler halktan destek alamadıkları için ister istemez dış destek arayışına giriyorlar. Dış destek arayışına girdiğiniz zaman ise ister istemez bir büyük devletin koruması ya da güdümü altına giriyorsunuz. Ancak halkın görüşleri doğrultusunda inşa edilecek bir yönetim Türkiye´yi rahatlatacaktı. Çünkü son zamanlarda yapılan her bilimsel çalışma halkın Türkiye´ye olan desteğini gözler önüne seriyor. 2010´da Suriye´nin çıkmaza girmeye başlaması ve 2013 yılında Mısır´a yapılan darbe ile Arap Baharı geri döndürülmeye başlandı. Şunu unutmayalım biz bu coğrafyadan Sykes-Picot anlaşmasıyla çıktık? diye konuştu.

BU ÜLKELERİN ZENGİN PETROL KAYNAKLARI VAR

Ortadoğu´daki birçok ülkenin zengin petrol kaynakları olmasına rağmen yoksulluk içerisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, bunun en önemli nedeninin irade kullanmaya izin verilmemesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şahin konuşmasının sonunda dinleyicilerin sorularını cevapladı.

HABER: Arzu Kayır



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ