Ortadoğu, Kırıkkale Valisi Haktankaçmaz´ı Konuştu

Ortadoğu, Kırıkkale Valisi Haktankaçmaz´ı Konuştu

CİDDE BASIN ATAŞESİ AKYÖN, DİKKATLERİ KIRIKKALE´YE ÇEKTİ

Ortadoğu, Kırıkkale Valisi Haktankaçmaz´ı Konuştu

Geçen hafta Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Sabri Buğra Uyaroğlu ile Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz arasında Twitter´da geçen o esprili sohbetin ardından, Vali Haktankaçmaz´ın jesti yalnızca Türkiye´de değil, sınırlarımız dışında da gündeme oturdu.

?BİZE DE MAKAM ARACI AYARLAYIN!..?

Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Sabri Buğra Uyaroğlu, 8 Ocak´ta "Valim okullar tatil oluyor mu? Yoğun kar yağışı gösteriyor da. Olmuyorsa bize de makam aracı ayarlarsanız, servis geçen kaza yaptı da." şeklinde esprili bir dille tweet atmış, Vali Haktankaçmaz da Uyaroğlu´na "Buğracığım, makam aracına binmek için önce böyle kar kıyamet de olsa okula gitmek gerekiyor" cevabını vermişti. Bu esprili sohbetin ardından Vali Haktankaçmaz, Sabri Buğra´nın Fabrikalar Mahallesindeki evine gitmiş, öğrenciyi evinden alarak öğrenciyle birlikte Atatürk Ortaokulu´na gitmişti.

AKYÖN, DİKKATLERİ KIRIKKALE´YE ÇEKTİ

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ile Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Sabri Buğra Uyaroğlu arasındaki bu mesajlaşma sosyal medyada oldukça dikkat çekmiş, Kırıkkale ve Türkiye´de günün konusu olmuştu. Konuyu başta Suudi Arabistan olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinin gündemine taşıyan Cidde Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön, söz konusu ülkelerin basın kuruluşlarıyla konuyu paylaşması üzerine bir anda dikkatler Kırıkkale ve Valimiz Mehmet İlker Haktankaçmaz´da toplandı.

HABER SİTELERİ HAKTANKAÇMAZ´I KONUŞTU

Başta Ataşemiz Bahattin Akyön, Cidde Basın Ataşeliği ve Suudi Arabistan Türk Konseyinin sosyal medya hesapları olmak üzere, rwifd.com, roaanews.org, makkahnews.org ve Swift Newz gibi haber sitelerinde hafta boyunca Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ile Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Sabri Buğra Uyaroğlu arasındaki bu mesajlaşma ve Vali Haktankaçmaz´ın bu mesajlaşmayı espriden daha öteye taşıyarak minik Buğra´ya makam aracı jesti yapması oldu. Öte yandan konuyu şahsi sosyal medya hesabına taşıyarak bölge kamuoyunun dikkatini çeken, Suudi Arabistan Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön´ün şehrimizin ve valimizin bu güzel jestinin Ortadoğu´da en çok konuşulan konular arasında yer almasını sağlaması da gözlerden kaçmadı.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü