Örnek gence altın ödül

Örnek gence altın ödül

Geçtiğimiz günlerde çocuklarının tedavisi için gittikleri Ankara`dan dönüşte, mola verdikleri tesiste bulduğu içinde 25 bin lira olan çantayı Aksaraylı aileye teslim eden örnek genç çalıştığı Zaman gazetesi yönetimi tarafından altınla ödüllendirildi. Gaze

25 BİN TL’Yİ YİTİRMİŞLERDİ

Çocuklarının tedavisi için yanlarına 25 bin lira alarak Aksaray`dan Ankara`ya giden öğretmen anne ve avukat baba, dönüşte Keskin yakınlarında bir tesiste mola verdi. Dinlendikten sonra yola çıkan aile, evlerine ulaştıklarında içinde para olan çantayı bulamayınca çantanın çalınmış olabileceğini düşündü. Ankara`dan dönüşte üzüntüye kapılan aile kısa süre sonra kendisini Kırıkkale Zaman Gazetesi dağıtıcısı Bülent Aktaş olarak tanıtan şahsın, kardeşinin iş yerinde bulduğu 25 bin lirayı kendilerine teslim edeceğini söylemesiyle mutlu oldu.

 

ÇOCUKLARININ HASTANE PARASIYDI

Çocukları Ahmet Eren Şahin`in rahatsızlığı sebebiyle memleketleri Aksaray`ın Ortaköy ilçesinden Ankara`ya gittiklerini açıklayan Hacer Şahin o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ne olur ne olmaz diye üzerimize yüklüce para alarak yola çıktık. Oğlumuzun Ankara`da tedavisinden sonra tekrar memleketimize dönüşe geçtik. Dönüş sırasında yorulduk ve Kırıkkale`nin Keskin ilçesini geçtikten sonra Yemenin Yeri adlı bir işletmede dinlenmek için durduk. Bu arada bizi çok iyi karşıladılar. Paraların bulunduğu çantayı da yanımıza almıştım. Bunun farkına bile varmadım. Dinlendikten sonra tekrar yola çıktık. Memleketimiz Ortaköy`e vardığımızda çantayı bulamadık. İlk önce çalındığını sandık. Çantayı bulmaya çalışırken, biraz sonra telefon çaldı ve Bülent Aktaş adlı vatandaş çantanın kendilerinde olduğunu söyledi. Bunu duyunca dünyalar bizim oldu."

 

HELAL PARAYA ZARAR GELMEZ

Paralarının helal olduğuna inandığını belirten Tahsin Şahin ise "Eşim ve benim bütün birikimim bu paraydı. Biriktirdiğimiz parayı çocuğumuzun tedavisinde kullanmak için parayı yanımıza aldık. Parayı kullanmaya gerek kalmadı. Çünkü tekrar geleceğini biliyordum. Bu parayı eşim ve ben yıllarca alın terimizle biriktirdik." diye konuştu.

 

BU DEVİRDE BÖYLESİ BULUNMAZ

Zaman Gazetesi Bölge Koordinatörü Şefik Çelik: ‘’Bu dönemde insanların bırakın bulduğu parayı iade etmeyi, bizatihi hırsızlık yapmak için planlar yaparken, bizim personelimizin bu şekilde bulduğu paranın meblağsına bakmadan sahibine teslim etmesi bizi kurum olarak memnun etmiştir. Personelimizi kutluyorum diyerek kendisini altınla ödüllendirdi’’.

 

AHLAKLI BİR ERDEM GÖSTERDİ

Kırıkkale Zaman Temsilcisi Zihni Düman ise; ‘’Personelimizin bu şekilde ahlaki erdem göstermesi çok güzel bir durum. Personellerimiz günlük  hayatın içerisinde sadece para bularak iade etme değil bir çok olayla karşılaşıyor. İş yerlerine giren hırsızları ihbar etmeden tutun trafik kazalarında kaza zedelere ilk yardıma kadar bir çok olayın ilk şahidi olarak halkımıza yardımcı oluyoruz. Personelimi tebrik ediyorum’’ dedi.

 

PARAYI İADE ETTİM

Dağıtım Personeli Bülent Aktaş: ‘’Aslında yapmış olduğum hareket herkesin yapması gereken bir durum iken benim parayı iade etmem şaşkınlıkla karşılanmamalı Tüm okuyucularımızdan ve halkımız tarafından tebrik mesajları telefonlar aldım çok güzel bir duygu. Para sahibinin mutluluğu ise yaşanmaya değerdi. Hasta bir çocuğa bilmeden yardım etmek ise ayrıca güzel bir duygu.  Şeytanın sağ taraftan yaklaştığını, fakat buna kulak asmadıklarını belirterek masanın üzerinde bir çanta gördük. Çantayı açıp baktığımızda içinde Euro ve Türk parası vardı. Bir de nüfus cüzdanı mevcuttu. Çantayı emniyetli bir yere koyduktan sonra hemen telefona sarıldık. Telefondakiler, çantanın bizde olduğunu duyunca mutlu oldular. Tekrar Kırıkkale`ye geldiler. Paralarını teslim ettik. Hem onlar hem de biz mutlu olduk. Üzerimizden büyük bir yük kalktı." şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ