Örnek bir kampanya

Örnek bir kampanya

KÜ ÖĞRENCİLERİ SEYYAR KÜTÜPHANE UYGULAMASI BAŞLATTILAR. OKUMAYI TEŞVİK EDİYORLAR

KÜ ÖĞRENCİLERİ SEYYAR KÜTÜPHANE UYGULAMASI BAŞLATTILAR. OKUMAYI TEŞVİK EDİYORLAR

Örnek bir kampanya

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü 3. sınıf öğrencileri, renkli bir etkinliğe imza attı. Cuma gününe kadar Kırıkkale Otogarında açık kalacak olan mini kütüphanede 7´den 70´e herkese hitap edecek şekilde birbirinden farklı kitaplar yer alıyor.

ÖRNEK OLACAK  

Eğitim ve öğretimleri için memleketlerini bırakarak Kırıkkale Üniversitesi´nin yolunu tutan ve üç yıldır aldıkları akademik eğitimin karşılığını en iyi şekilde veren Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencileri, sosyal ve kültürel alanda örnek olacak bir çalışmaya imza attı. ?Gezerken Okuyan Bilir´ sloganıyla yola çıkan ve imece usulüyle kitap temin eden öğrenciler, Otogarın içerisinde geçici mini bir kütüphane hizmetini vatandaşlarla buluşturdu. Otogarda oluşturulan kütüphane, yolcu ve esnafa kitap okuma imkânı sunuyor.

BİR DOSTTUR

Birbirinden farklı romanları, eğitim görenler için soru bankalarının da yer aldığı kütüphane yolcuların da büyük merakını üzerlerine çekti. Öğrenci arkadaşları adına konuşma yapan Hamza Kılınç, bu çalışmanın kamu kurumlarını harekete geçirmesi için örnek olabileceğini söyledi. Uygulamanın kitap okuma alışkanlığı kazanılmasına katkı sağlayacağını söyleyen Kılınç, kitabı ?iyi bir dost´ olarak nitelendirerek; ?Kitapları sahiplenebilirsek, onlarla yaşama olgusunu kendimize benimsetebilirsek toplumumuza ahlaki yönden daha iyi şeyler katmak için fırsat yakalayabiliriz? dedi.

ARAŞTIRAN TOPLUM

Otogar esnafı ve yolcuların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sunmayı amaçladıklarına işaret eden Doğan, "Bilinçli birey olmak ve insanların kendilerini geliştirilmesi için küçük de olsa bu projeyi hayata geçirdik. Amacımız okuyan, araştıran, sorgulayan bir toplumun oluşmasını sağlamaktır. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Ne kadar çok kitap okursa o kadar bilgisi o kadar artar. Burada bizim yanımızda olan emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı