Organik tarıma bir adım daha

Organik tarıma bir adım daha

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan organik tarım potansiyelinin belirlenmesi projesi uygulamaya konuldu.

BAŞARILI UYGULAMA

Kırıkkale’de Organik Tarım Potansiyelinin belirlenmesi projesinin sözleşmesi Ahiler Kalkınma Ajansı ve İl Müdürlüğü arasında imzalandı. Ahiler Kalkınma Ajansının faaliyet alanı içerisinde olan Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2011-2013 yılları arasında Ahiler Kalkınma Ajansıyla 7 proje uygulandı. İl Müdürü Recep Kırbaş konuya ilişkin açıklamasında “Bu projelerden; Mali destek Programı kapsamında Kadın Çiftçilerle Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Projesi ve Anız yakılmasının Önlenerek üretimde Karlılığı Arttırma Projesi ile 2 adet proje, Teknik destek programı kapsamında ise; Güvenilir Bitkisel Üretim Karlı Çiftçi ve Sağlıklı Nesil Projesi, Kurumlarımızda Toplam Kalite ve Verimlilik için ISO 9001 Projesi, Karlı tarımsal Üretim İçin Arı Yetiştiriciliği Projesi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitimi Projesi olmak üzere 4 adet proje başarıyla uygulanarak sonuçlandırılmıştır” dedi.

ÖNEMLİ KATKI SAĞLANDI

Kırbaş “İl Müdürlüğümüzce 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Programı kapsamında hazırlanan “Kırıkkale ilinde Organik Tarım Potansiyelinin Belirlenmesi Projesi” Ahiler Kalkınma Ajansına sunulmuştur. Ajans yönetim kurulunca onaylanan projemizin sözleşmesi; 24.10.2013 tarihinde, Nevşehir’de bulunan Ajans Genel Sekreterliğinde, İl Müdürü Recep KIRBAŞ ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri M. Fatih YILDIZ tarafından imzalanmıştır” dedi. İl Müdürü Kırbaş: Kırıkkale Ahiler Kalkınma ajansına en fazla projenin kurumumuzca yapıldığını, ayrıca uygulanan 7 projeyle kurumumuzun en yüksek orana sahip olduğunu ifade etmek isterim. Uygulanan bu projelerle; İlimizin tarımsal potansiyelinin ortaya çıkarılması, yeni tarım teknolojilerinin kullanılması, kırsal alanda atıl olan işgücünün verimli değerlendirilmesi ve çiftçilerimizin daha yüksek gelir elde etmeleri açısından İlimiz tarımına önemli katkılar sağlandı” dedi.

HAYIRLI OLSUN

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri M.Fatih Yıldızise; Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü göstermiş olduğu bu başarılı çalışmalarını dikkat çektiğini bundan sonrada Kırıkkale tarımına katkı sağlayacak yeni projeler beklediklerini ifade etmiştir. İl Müdürü Recep KIRBAŞ ve Ajans Genel Sekreteri M.Fatih YILDIZ sözleşmesi imzalanan “Kırıkkale ilinde Organik Tarım Potansiyelinin Belirlenmesi Projesinin” Kırıkkale iline ve çiftçilerine hayırlı olmasını temenni etti.

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı