ORGANİK SALÇA SEZONU AÇILIYOR

ORGANİK SALÇA SEZONU AÇILIYOR

Salçalık sezonunun açılması ile birlikte özellikte ev hanımlarını salçalık domates telaşı sardı. Mutfaklarda organik gıdalara yer verenlerin vazgeçilmezi olan ev yapımı salçanın yapımına başlanıyor.

ÜRÜN SIKINTISI VAR
Özellikle Anadolu insanında bir gelenek haline gelen ev yapımı salça organik ve ekonomik olması yönünden tercih ediliyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte salçalık malzemelerini hazırlayan ev kadınları da salçalık domates arayışındalar. Pazar fiyatı 75 kuruş civarında olan domatesin salçalık fiyatının ne olacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte bu yıl çiftçinin az ekmesi ve yazın geç gelmesi ürün miktarında gözle görülür bir azalma olduğunu gösteriyor.
 
SAĞLIĞA FAYDALI
Yağmur ve kuraklığı bir arada yaşayan ürünlerin büyük oranda zarar gördüğünü belirten çiftçiler 10 kilogram domatesten 1 kilogram salça yapıldığını söylediler. Uzmanların araştırmalarına göre domatesten daha faydalı olduğu söylenen domates salçasının bu yıl da büyük rağbet görmesi bekleniyor. Küf ve bakteriyi geç tutması ve tamamen ev yapımı olması yönünden vatandaşların tercih ettiği ev yapımı salçanın sağlığa da faydalı olduğu söyleniyor.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ