Organ bağışı can bağışıdır

Organ bağışı can bağışıdır

Bilindiği gibi ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, son dönemde de organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle Sağlık İl Müdürlüğü okullarda eğit

SAĞLIK BAKANLIĞININ HEDEFİ

Hastaların yaşam süresinde ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması Sağlık Bakanlığının öncelikli hedeflerinden. Bu bağlamda, sağlık Bakanlığı ülkemizde her yıl kutlanmakta olan ?3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası?nın Kurban Bayramı ile aynı tarihlere rast gelmesi sebebiyle 31 Ekim ? 06 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılmasına karar verdi. Hafta dolayısı ile Kırıkkale?de etkin, verimli ve halka ulaşılabilen faaliyetlerle değerlendirilmesi amacıyla stant ve okullarnda eğitimler verildi.

 

320 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ

31 Ekim 2011 tarihinide 17 Ağustos Lisesinden 41 öğrenci, 31 Ekim 2011 tarihinde Cumhuriyet Lisesinden 52 öğrenci, 02 Kasım 2011 tarihinde Kız Meslek Lisesinde 110 öğrenci, 03 Kasım 2011 tarihinde İmam Hatip Lisesinde 117 öğrenci olmak üzere toplamda 320 öğrenciye eğitim verildi. Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Adem Yeni tarafından da Yüksek İhtisas Hastanesinde 107 personele organ bağışıyla ilgili hizmetiçi eğitim verildi. Ayrıca, 01-02 Kasım 2011 tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı?nda Sağlık İl Müdürlüğü tarafından stant açılarak organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bağışları kabul edildi. Organ ve Doku Bağışı ile ilgili Sağlık İl Müdürlüğünün çalışmaları yıl boyunca devam edeceği açıklandı.

 

 

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!