Onun atışları hedefi şaşmıyor

Onun atışları hedefi şaşmıyor

KIRIKKALELİ NİSA, ANTALYA EMNİYETİNİN GURURU OLDU

KIRIKKALELİ NİSA, ANTALYA EMNİYETİNİN GURURU OLDU

Onun atışları hedefi şaşmıyor

Antalya´da poligonda aynı anda 100 meslektaşına silahla atış eğitimi veren, hedefleri gözü kapalı 12´den vurabilen Başpolis Nisa Aydın, başarılarıyla çevresinin gurur kaynağı oldu.

KIRIKKALE´DE 6 ÇOCUKLU BİR AİLENİN EN KÜÇÜK ÇOCUĞU OLARAK DÜNYAYA GELDİ

Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın polis Aydın, meslektaşlarına ileri seviye atış eğitimleri veriyor. Beylik tabancası ve uzun namlulu silahlarla sabit ve hareketli hedefleri gözü kapalıyken bile hedefini 12´den vurabiliyor. Kırıkkale´de 6 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya gelen Nisa Aydın, liseyi bitirdikten sonra polislik hayali kurarken beyin kanaması sonucu annesini, 38 gün sonra da babasını kalp krizi sonucu kaybetti. Aydın, çocukluk hayali olan polislik mesleğine girebilmek için ağabeylerinin desteğiyle 1999´da Trabzon Polis Okulunu kazandı. Buradan başarıyla mezun olan Nisa Aydın, Nevşehir´de mesleğine ilk adımını attı.

ÖNCE YADIRGANDI, SONRA GURUR KAYNAĞI OLDU

Nevşehir´i temsilen katıldığı Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 157. Yılı atış şampiyonasında bölge üçüncüsü, 158. yıl atış şampiyonasında da bölge birincisi olan Aydın, keskin nişancılığını sürekli geliştirdi. Sivas´ta da 9 yıl görev yapan Nisa Aydın, aldığı teorik ve uygulamalı eğitimler neticesi atış eğitmeni oldu. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonunda meslektaşlarına, polisin silah kullanmasını gerektirecek şartlar oluştuğunda ve kanunların verdiği yetki çerçevesinde hedefi etkisiz hale getirmeyi öğreten Aydın, kadın olduğu için ilk başlarda yadırganmasına rağmen emniyetin gururu oldu.

ARKADAŞLARI ONA ?LARA CROFT? DİYOR

Meslektaşlarının ünlü Amerikalı aktris Angelina Jolie´nin hayat verdiği her attığını vuran macera filminin ana karakteri "Lara Croft: Tomb Raider" olarak andığı Nisa Aydın, 16 kişilik atış ekibiyle Polis Akademisi Başkanlığının her yıl yayınladığı genelge doğrultusunda aynı anda 100 emniyet personeline beylik tabancalarıyla uzun namlulu silahların teknik ve taktik atış eğitimlerini verebiliyor. Başpolis memuru Nisa Aydın (40) polislik aşkının küçüklüğünde içine işlediğini, çocukken bebekler yerine tahta tabancayla oynadığını anlatarak, şunları söyledi: ?Benim için silah vücudumun bir uzvu, elim, ayağım, gözüm gibi. Silaha o kadar alıştım ki benimle bütünleşti. Amacım, bunu meslektaşlarıma en iyi şekilde aktarabilmek ve kanunların bize verdiği yetki doğduğunda en iyi şekilde silahımızı kullanabilmeyi öğretmek.?

YARIN ´AFRİN´E, İDLİB´E GİDECEKSİN´ DESELER KOŞA KOŞA GİDERİM

Personele "kas hafızası" oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Aydın, "Kas hafızası oluştuğu zaman silahı çıkarıp, hedefi aldığınızda vuruyorsunuz, mesafe fark etmez. Silah çekme, yer değiştirme her türlü eğitimimiz var," dedi. Hedefler vurulduğunda yorgunluğunun gittiğini belirten Aydın, operasyon bölgelerinde görev yapmanın hayalini kurduğunu söyledi. Aydın, "Yarın ´Afrin´e, İdlib´e gideceksin´ deseler koşa koşa giderim. Keşke Rabbim nasip etse de gitsem" şeklinde konuştu.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet