Önlük giyip yemin ettiler

Önlük giyip yemin ettiler

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi. 44 diş hekimi adayı mesleğe ilk adımı attı.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ, DİŞ HEKİMLİĞİ UZMAN SINAVINDA DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 3. OLDU.

Önlük giyip yemin ettiler

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi. 44 diş hekimi adayı mesleğe ilk adımı attı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon`da yapılan törende 44 öğrenci beyaz önlük giydi. Törene Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcıları Rıfat Ata ve Abdullah Aslaner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Prof. Dr. Hakan Kocamış, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir yaptığı konuşmada, Bilimsel Diş Hekimliği Eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle 22 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak kutlandığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Her yıl 22 Kasımı da içine alan hafta Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmakta ve hem meslektaşlara hem de topluma yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Hem Diş Hekimleri Günü`nü kutlamak hem de mesleğe yeni adım atacak olan öğrencilere mesleğe hoş geldin demek amacıyla önlük giyme töreni düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2002 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuş ve 2004 yılından itibaren 9 Yardımcı. Doçent. İle hasta kabulüne başlamıştır. Bugün ise 6 Prof. Dr., 9 Doç., 14 Yrd. Doç., ve 45 Araştırma Görevlisi ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Fakülte 2007-2008 yılında ilk öğrencilerini kabul etmiş ve bugüne kadar 3 kez mezun vermiştir. Üniversitemiz 2014 yılı Nisan ayında yapılan ‘Diş Hekimliği Uzman’ sınavında Tüm Üniversiteler arasında 2.,  Devlet Üniversiteleri arasında ise 1. Olmuştur. Eylül ayındaki ‘Diş Hekimliği Uzman’ sınavında Tüm Üniversiteler arasında 4., Devlet Üniversiteleri arasında ise 3. Olmuştur." diye konuştu.

DİŞ HEKİMLİĞİNDE İLK ADIM

Önlük giyecek öğrencilere, Önlük Giyme Töreninin hekim olma yolunda atılan ilk adım olduğunun altını çizen Prof. Dr. Erdemir, giyilen beyaz önlüğün ‘Saflığın ve temizliğin, şeffaflığın, sevginin, zorluklarla mücadele, fedakârlık ve umudun ifadesi olduğunu belirtip, "Öğrencilerimizi öğrencileri ulusal ve uluslararası bilimde iş birliği yapabilecek, bilimsel ve kültürel olarak donanımlı hekimler olarak yetiştirmek temel amacımız. Bu meslekle ülkemize ve tüm insanlığa önemli hizmetlerde bulunacağınıza yürekten inanıyorum." sözleri ile konuşmasını tamamladı.

SAĞLIK ALANINDA GÖZ BEBEĞİMİZ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise yaptığı konuşmasında Diş Hekimliği Fakültesi`nin,  Kırıkkale Üniversitesi`nin sağlık alanında göz bebeği Akademik Birimlerinden biri olduğunu belirterek, "Diş Hekimliği Fakültemiz, yeni bir fakülte olmasına rağmen bugün bulunduğu yer itibariyle Türkiye’nin sayılı ilk 3’e giren başarılarıyla etkin hizmetiyle göz dolduran bir fakültedir. Ağız ve Diş Sağlığında gerçekten iddialı bir fakülteyiz ve Ankara dâhil bütün çevreden hastalarımız var. Diş Hekimliği Fakültemizin öğretim üyelerinden, gayretli çalışmalarından dolayı şükranla bahsetmek gerekir. Öğretim üyelerimiz daima birebir hastayla meşgul oluyor. Bazen gündüz yetmiyor, mesai sonrası dahi hasta kabul ediyorlar. Yine şükranla yâd ediyorum ki Diş Hekimliği Fakültemiz, başarılarıyla dereceye giren bir fakültedir.” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

Her yıl artan öğrenci sayısı nedeniyle yeni binamızın inşaatına 2013 yılının sonlarına doğru başladıklarını belirten Yıldız şöyle konuştu; “Yatırım ödeneklerimizin büyük bir bölümünü Diş Hekimliği Fakültemize aktardık. Kalkınma Bakanlığı`ndan fon talebinde bulunmamız sonucunda ciddi bir meblağ bize Bakanlık tarafından gönderildi. 2016`nın ilk yarısında yeni binamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Tıp Fakültesi Hastanemizin arkasında yükselen Diş Hekimliği Fakültesi binası, Türkiye`nin en kapsamlı ve en donanımlı Fakültelerinden biri olacak. Yeni binamıza geçtiğimizde, şu an mekân sıkıntısı sebebiyle alamadığımız cihazları da oraya almış olacağız. Dolayısıyla Diş Hekimliği Fakültemiz bugünkü başarılarının üstüne, yeni başarılar katacak. Bundan eminiz çünkü hocalarımız fedakâr, çalışkan ve başarılı. Biliyoruz ki başarıyı insan unsuru gerçekleştirir. Ne kadar modern, kaliteli, teknolojik cihazınız olsa dahi iyi yönetmeyip, ilgilenmezseniz buradan başarısızlık çıkabilir. Bu yıl mezun olanlar eski binadan mezun olacaklar ama sonraki yıllardaki öğrencilerimiz yeni binadaki fakültelerinden mezun olacak. Diş Hekimliği Fakültemiz, her yönüyle kendine yeten bir fakülte olacak, yeni bina açıldığında bu programları, o binanın konferans salonunda yapacağız.”

ÖĞRENCİLERİMİZİ SEVİYORUZ

Diş Hekimliği Fakültesi olarak öğrencileri sevdiklerini belirten Yıldız “Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bazı alet ve malzemeyi fakültemiz finanse ediyor. Topluma hizmet kapsamında fakültemiz belki de Türkiye`nin 1. sırada önem arz eden işlerini gerçekleştiriyor. Öğrencilerimizin, hocalarının öncülüğünde bakıma muhtaç olan vatandaşlara, Ağız ve Diş Sağlığı konusunda yapmış olduğu Kırıkkale kamuoyunun da bildiği uygulamalar var. Türkiye çapında yürütülen ve TİKA tarafından desteklenen uluslararası projelerimiz var. Gelen öğrenci yakınlarına hoş geldiniz diyorum. Bu güzel evlatları, bu alanda bize yolladıkları için teşekkür ediyorum. Biz de bu evlatları kendi evlatlarımız gibi görüyoruz, onların başarıları sizi ne kadar sevindiriyorsa bizi de o kadar gururlandırıyor ve sevindiriyor. Bu yüzden diyoruz ki Kırıkkale Üniversitesi mezunları, Kırıkkale Üniversitesi`nden kopmuyorlar. Onların başarılarından bizde mutlu olacağız. Öğrencilerimizi kutluyorum, beyaz önlükle inşallah mesleğin gerektirdiği ciddiyet ve etik kapsamı içerisinde çok başarılı hekimler olarak yetişecekler bundan eminim. Bu etkinliği düzenlediği için diş hekimliği fakültesine teşekkür ediyorum." Diye konuştu

ÖĞRENCİLER YEMİN ETTİLER

Programın devamında Bilimsel Yayında dereceye giren öğretim üyelerine hediyelerinin verilmesinin ardından, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 44 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi. Öğrenciler, önlüklerini giydikten sonra Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Ercan eşliğinde yeminlerini ettiler. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti