Onların hayatlarını kolaylaştırmak bizim elimizde

Onların hayatlarını kolaylaştırmak bizim elimizde

VALİ HAKTANKAÇMAZ, ?3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ? PROGRAMINA KATILDI

VALİ HAKTANKAÇMAZ, ?3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ? PROGRAMINA KATILDI

Onların hayatlarını kolaylaştırmak bizim elimizde

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı?na katıldı. Vali Haktankaçmaz burada yaptığı konuşmada, ?Hayat elbette ki mücadele. Ama bazıları için bu mücadele biraz daha zor? dedi.

İLK KONUŞMA ENGELLİ MİNİKTEN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programda, Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Okulu öğrencisi Nurfidan Hayran tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Daha sonra öğrenciler Ramazan Karakaya tarafından ?Engelliler?, Havvanur Ergül tarafından  ?Hayat Herkese Güzel? adlı şiirler okundu.

İŞARET DİLİYLE ŞARKI SÖYLEDİLER

Şiirlerin ardından, öğrencilerin işaret diliyle hazırladıkları ?Bir Dünya Bırakın? adlı şarkı söylendi.

AZİM VE FEDAKÂRLIK BİR ARAYA GELMİŞ

Vali Haktankaçmaz, programda yaptığı konuşmasında;  ?Buraya bakınca iki şey görüyorum. Birincisi azim, ikincisi fedakârlık. Bunu hem öğretmenlerimizde, hem velilerimizde, hem de çocuklarımızda görüyorum. Hayat elbette ki mücadele. Ama bazıları için bu mücadele biraz daha zor. Çocuklarımız için de böyle, ailelerimiz ve velilerimiz için de bu böyle. Burada görev yapan öğretmen arkadaşlarımız içinde bu böyle. Bu salona  bakınca neredeyse velilerimizin tamamı, öğretmenlerimizin tamamının etkinliğin içinde olduğunu gördüm. Bu bile başlı başına bu mücadelenin zorluğunu, bu mücadeledeki kararlılığı bu yaştaki, bu yaşta olmalarına rağmen çocuklarımızdaki o kararlılığı gösteriyor. Elbette ki engelli olmak, bir engelle yaşamak zor bir olay. Hayat genel itibariyle bakıldığı zaman, hani onu tırnak içinde söylemek istiyorum. Normal ya da engelsiz insanlara göre çoğu yerler tasarlanmış. Ama ülkemiz tabi zenginleştikçe, geliştikçe kat ettiğimiz mesafeye baktığımız zaman en azından engelli olan çocuklarımıza eşit şartlarda yarışma imkânı verilmesi konusuna baktığımız zaman, çok ilerleme kat ettiğimizi görüyoruz. Yeterli mi, elbette ki yeterli değil. Daha yapılacak çok şey var. Ama ben her zaman şuna inanıyorum. Bir insana baktığınız zaman işte engelsiz görünür, tırnak için de söylüyorum normal bir insan gibi görünür. Ama önemli olan beynimizdeki ve kalbimizdeki engelleri aşabilmek. Her çocuk, her insan bir meziyetle yaratılmıştır. Ben ona inanıyorum. Burada ki çocuklarımızın da, biraz önce arkadaşlarımızın sinevizyonda gösterdikleri gibi, öğrencilerimizin okuduğu şiirlerde de bunlar vardı? dedi.

BU ÜLKEYE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK

Vali Haktankaçmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Bu çocuklarımızın ülkeye, bu millete çok önemli katkılar yapabileceklerine inanıyorum. Nitekim bunun çok canlı örneklerini burada da gördük, sizin aldığınız o ödüllerde de gördük, çeşitli spor müsabakalarında da gördük. Bu mücadelede sizlerin, çocuklarımızın yanında olan gerek velilerimizin, gerekse öğretmenlerimizin hakları her şeyin, her türlü takdirin çok üzerindedir. İnşallah buradan da çok ülkesine, milletine faydalı olabilecek, büyük işler başarabilecek çocuklarımız çıkacaktır. Ben bu vesileyle  ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? nü tebrik ediyorum. Öğrencimizin bir tanesinin biraz önce okuduğu şiirde de belirttiği gibi, sadece 3 Aralıkta değil, yılın her günü bu aklımızda, böyle bir düşünce içerisinde olmamız lazım. Hepinizi tekrar bu çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. ?

YETKİLİLER VE ÖĞRENCİLERLE VELİLER KATILDI

Merkez Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Okulu´nda düzenlenen programa Vali Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu ve diğer yetkililer ile okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler ile velileri katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü