Onları topluma kazandırmalıyız

Onları topluma  kazandırmalıyız

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, engelli vatandaşlarımızın öncelikle topluma kazandırılarak üretime katkı sağlamaları için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirtti.

Vali “Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, sorunlarına uygun çözümler üretip yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek  ve tüketen değil üreten birey durumuna getirmek” birinci görevimiz olmalı dedi. 

 

TOPLUMSAL FARKINDALILIK ARTIRILMALI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı ayrıca gün dolayısıyla proğrama katıldı. Tekbıyıkoğlu, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, sorunlarına uygun çözümler üretip yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek ve tüketen değil üreten birey durumuna getirmek bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurdur. Devletimiz, sosyal devlet olmanın gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlarda engelli vatandaşlarımıza önemli hizmetler sunmaktadır.

 

MUTLU BİR GELECEK DİLEDİ

Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur. Bu vesile ile engellerin hep birlikte aşılacağı, engelsiz bir dünya temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımızın ‘Dünya Engelliler Günü’nü kutlar sağlıklı ve mutlu bir gelecek dilerim” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ