Onlardan sevgiyi şefkati hiç eksik etmemeliyiz

Onlardan sevgiyi şefkati hiç eksik etmemeliyiz

İZLEYİCİLER DUYGULU ANLAR YAŞADI

Onlardan sevgiyi şefkati hiç eksik etmemeliyiz

21 Mart Dünya Down Sendromunu anmak amacıyla Kırıkkale Tıp Fakültesi 14 Mart Konferans Salonu´nda düzenlenen Rengârenk Nameler adlı konserde duygulu anlar yaşandı. Down Sendrumlu gençlerin konseri izleyenleri adeta büyüledi.

ÖĞRENCİLER VE KURUMLAR ORTAKLAŞA

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu ile Anakucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği ile birlikte Rengârenk Nağmeler adlı konser düzenlendi.

İZLEYİCİLER DUYGULU ANLAR YAŞADI

Program, Topluluk başkanı Behlül Güran´ın açılış konuşmasıyla başlatıldı. Halk Sağlığı Çalışma Kolu Direktörü Betül Uysal´ın konuşması ise davetlileri duygulandırdı. Uysal fazladan 1 kromozomun doğuştan mutluluğa sebep olduğunu, Down sendromlu dostlarımızın büyümeye korkan kalplere sahip olduğunu ve biz büyüklerin sevgiyi, dürüstlüğü, yardımseverliği büyüdükçe arka plana attığımızı onların hayat felsefelerinin bunlar olduğunu söyledi.

AYRIMCILIKLA MÜCADELE EDİLMELİ

Dernek Yönetim Başkanı Aynur Kılıç Ana Kucağı Derneği olarak, Down Sendromlu insanların her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek fırsat eşitliği sağlamayı ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmayı amaçlayan gönüllü bir grubuz diye konser başlamadan önce kısa bir konuşma yaptı. Yaklaşık 15 çocuk ve 20 kadın destek korosuyla düzenlenen konser 250 kişinin katılımıyla gerçekleşti. İzleyiciler çok eğlenceli vakit geçirdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü