ONLARDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

ONLARDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nün ``Ana-Kız Okuldayız`` projesi kapsamında yaşları 50 ve üzeri olan 13 kursiyere okuma yazma öğretilerek sertifikaları verildi.

BAŞARI İLE TAMAMLADILAR
İlçeye bağlı Işıklar köyünde düzenlenen sertifika törenine, Kaymakam Tekin Erdemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Köksal Bütün, Müdür Yardımcısı Yavuz Karapınar, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özkan, köy muhtarı, ihtiyar heyeti ile kursiyerler katıldı. Proje kapsamında, Şubat ayında başlayan okuma yazma kursuna katılan 11 kadın ile 2 erkek kursiyer, 1`nci kademe eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını Kaymakam Erdemir`den aldılar.
 
HEPSİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM
Erdemir, ``Halk Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen 13 kursiyerimize daha okuma yazma öğretilerek sertifikalarını verdik. Kurs gören vatandaşlarımız bu yaşlarına kadar ne yazık ki bu fırsatı yakalama imkanları olmamış. Hazırlanan proje ile okuma yazmayı öğrenen vatandaşlarımız bundan böyle günlük hayatta gördükleri birçok kavram ve ifadelerin yazılı şekillerini görüp okuyabileceklerdir. Kursiyerlerimizin hayatlarında bundan böyle çok değişeceği kanaatindeyim. Kursiyerlerimiz, kurs süresince büyük bir azim ve kararla sabır göstererek başarıya ulaştılar. Hepsini yürekten kutluyorum. Halkımızın eğitimi, genç neslin eğitimi ihmal edilmemesi ve geciktirilmemesi gereken değerlerdir. Bu nedenle planlanan bu tür projelerle, köylerimizde bir vatandaşımız dahi olsa kurslarımızı başlatarak okuma yazma bilmeyen özellikle de genç olan vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefledik`` dedi.
 
KURSLAR DEVAM EDECEK
Son 1 yılda 150 kişiye daha okuma yazma öğretilerek sertifika verdiklerini belirten Kaymakam Erdemir, eğitim konusunda herkesin daha hassas olması gerektiğini vurguladı. Okuma yazma kursu sonunda okumayı ve yazmayı öğrenen kursiyerler, kursun açılmasına vesile olan tüm yetkililere teşekkür ettiler. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bütün, ilçe genelinde ihtiyaç olması durumunda bu tür kurslar ile meslek edindirme kurslarının hazırlanan programlar çerçevesinde devam edeceğini belirtti.   
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti