Onlara, kendi kendilerine yetebilme imkânı vermeliyiz

Onlara, kendi kendilerine yetebilme imkânı vermeliyiz

HERKESE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Onlara, kendi kendilerine yetebilme imkânı vermeliyiz

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, engellilerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarih olduğunu kaydetti.

KORUYUCU ÖNLEMLER ALIYORUZ  

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerde çalışan başta engelli personel olmak üzere tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nü kutladı. Güngüneş ?Etkin tıbbi bakım hizmetinin devlet tarafından güvence altına alınması sağlanmış olup engellilerin kendi kendine yeterli ve işlevsel bireyler haline gelebilmesi konusunda oldukça iyi düzeylere ulaşılmıştır. Bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programları ve kurumları artırılmış, özellikle araç ve gereçlerinin temin edilmesine öncelik verilmiştir.?

HERKESE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Bu anlamda geliştirilmeye devam edilen sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki politikalarla engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olması sağlanmaya başlanmıştır. Engelli kişilerin sağlık sorunlarına çözüm üretilmesi ve rehabilitasyon programlarının başarı ile gerçekleştirilmesi noktasında sağlık çalışanlarımızın da önemli görevler üstlendikleri görülmektedir.?

BUNUN İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

?Koruyucu önlemler konusunda ailelerin bilgilendirilmesi, yeni doğan çocukların gelişiminin incelenmesi, genetik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilmesi sağlık çalışanlarımızın verdiği önemli hizmetlerden bazılarıdır. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sağlık sorunlarını çözmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz.? 

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ