Onlar bizim çocuklarımız

Onlar bizim çocuklarımız

Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkez öğrencileri, Rönesans TED Ankara Kolejliler ve Galatasaray Liv Hospital takımları arasında Ankara'da yapılan basketbol maçını izlediler.

ÖĞRENCİLER MUTLU OLDU

Öğrencilerin son derece mutlu oldukları gezi, okul yönetimi tarafından organize edilerek velilerin de katıldığı okulda yapılan kahvaltıyla başladı.  Büyük heyecanla yolculuklarına başlayan öğrenciler, Ankara’ya ulaştıklarında ilk önce Nata Vega adlı AVM’de bulunan büyük akvaryumu büyük ilgi ve şaşkınlıkla gezdiler. Ardından lunaparkı ziyaret ederek oradaki devasa oyuncakları birçoğu ilk defa görmenin heyecanı ve şaşkınlığıyla inceleyerek binme ve eğlenme imkânı buldular.

HAYATLARINDA BİR İLKİ YAŞADILAR

Ardından yine hayatlarında bir ilki yaşayan zihin engelli öğrenciler, Rönesans TED Ankara Kolejliler-Galatasaray Liv Hospital arasında oynanan basketbol maçını izlediler. Hayatlarında unutulmaz bir gün geçiren öğrenciler aynı günün akşamı Kırıkkale’ye dönerek mutluluklarını aileleriyle birlikte yaşadılar.  Öğrenci velileri, organizasyonun yapılmasında büyük emekleri geçen başta Okul Müdürü Sami Yanık olmak üzere, tüm okul personeline teşekkür ederek bu tür etkinliklerin devam etmesi konusunda kendilerinin de üzerlerine düşen görevlerden kaçmayacaklarını belirttiler.

BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN

Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Sami Yanık “Bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Öncelikle bizler onlara kol kanat germemiz gerekir ki kamuoyunda bir farkındalık oluşturarak engelli ve engellik hakkında herkesin elinden geleni yapmasına önayak olmalıyız. Yaptığımız etkinlik ile engelli çocuklarımızda var olan toplumsal yaşama uyum ve sosyalleşme problemlerini minimuma indirmeyi ve kamuoyunda engellik hakkında farkındalık oluşturmayı hedefledik. Ayrıca öğrencilerimizde güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yönelik aynı zamanda fırsat eğitimi yaparak çevreleriyle ilgili temel bilgi ve becerilerini geliştirmek, kendine ve çevresindekilere güven duyabilme, grupça yapılan görevleri tamamlamak için istekle çalışabilme ve gruba karşı sorumluluk duyabilme becerilerini geliştirmeyi hedeflediğimiz etkinliğimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyerek gezi için bize araç tahsis eden başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmen arkadaşlarımıza, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederim” dedi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok