Önemli olan yapmak değil yaşatmak

Önemli olan yapmak değil yaşatmak

Vali Ali Kolat İsra Camii Kuran Kursu ek hizmet binasının açılışına katıldı. Törende konuşan Kolat camii ve kuran kursları yapmanın bir önem arz etmediğini, cemaati camide tutmak ve gençleri kazandırmak için seferberleştirklerini söyledi.

MAHALLE ADINA ÇOK SEVİNDİK
Gündoğdu Mahallesi İsra Camii Kuran Kursu’nun açılışı protokolün de katılımı ile gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan İsra Cami Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı İshak Kandemir Kuran-ı Kerim’in Allah ile kulu arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek insanın manevi değerlerinin üzerine katması için Kuran’dan bir an için dahi olsa kopmaması gerektiğini söyledi. Kandemir ayrıca Kuran Kursu’nun açılmasına mahalle adına çok sevindiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

KURAN OKUMAK ÖNEMLİ
Kandemir’in ardından konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek ise Allah’ın emirlerini yerine getirmek için Kuran-ı Kerim’in büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak “Allah emirlerini ve buyruklarını Kuran aracılığı ile insanoğluna sundu. Bizler de Kuran-ı Kerim aracılığı ile rabbimizin buyruklarını yerine getiriyoruz. Rabbimiz emirlerinin yanı sıra Kuran okuyarak ibadet etmemizi bizden istedi. Kuran’dan uzak bir toplum düşünülemez” ifadelerinde bulunarak toplumsal anlamda Kuran okumanın önemine değindi.

 

YÖNETİCİLER KADAR SİZİN DE PAYINIZ VAR
Törende konuşma yapan Vali Ali Kolat ise Kuran Kursu’nun açıldığı gün 70 başvuru almasının vatandaşın ilgisini gösterdiğini belirterek Kuran Kursları yapımında yöneticiler kadar vatandaşların da payının olduğunu söyledi. Kolat ayrıca kurs açmanın değil kursu faal hale getirmenin ve cemaati camiye, Kuran öğrenmek isteyenleri de Kuran kursuna çekmeleri gerektiğini söyledi. Kolat konuşmasının ardından kurs öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek sohbet etti. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ