Önemli bir yeri var

Önemli bir yeri var

HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI

Önemli bir yeri var

Kırıkkale Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED), hicri yılbaşı ve Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında  konferans düzenledi.

DAYANIŞMA GÜNÜ

Dernek binasındaki salonda düzenlenen konferansta konuşan İlahiyatçı Yazar Hüseyin Yavuz, Muharrem ayının Müslümanların hayatında önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Tarihte Hz. Muhammed´in Mekke´den Medine´ye hicretin Müslümanların birlik, beraberlik ve dayanışmayı vurgulayan ve İslam´ın hayat bulmasına yol açan önemli bir ay olduğunu belirten Yavuz, "Hicretin esas önemi, ümmetin devlet oluşu, Müslümanların birlik ve  beraberlik duygusuyla kardeşliğin pekişmesidir. Hicrette Hz. Peygamberin Medine İslam Devletini kurduğunu ve orada Ensar ve Muhacir kardeşliğini oluşturduğunu görüyoruz. Muharrem ayı, kardeşliği en güzel şekilde yaygınlaştırma adına gündeme aldığımız ve ümmet olma noktasında, azimle, birlik ve beraberlik içinde olmamızın bir fırsatı, bir yıl dönümüdür.?

HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI

?Müslümanların Muharrem ayında Allah´ın rızasını kazanmak için günaha giden yollardan uzak durulması gerektiğini hatırlatan Yavuz, "Bu ay ve bu günler kardeşlik bilincini en güzel bir şekilde anlatan günlerdendir. Bu ay içinde Müslümanlar arasındaki ilişki ve bağları kuvvetlendirmeli, anne baba ve akraba ziyaretleri yapılmalı, çocuklarla hediyeleşilmeli ve evlerimize alınan her şeyin bir bereket olarak bize döneceğini bilmemiz gerekir. Aşure etkinliklerinde de evlerimizde pişirdiğimiz aşurelerden komşularımıza ve yakınlarımıza ikram edilmesi de kardeşliğin ortaya konduğu güzel bir davranıştır. Bunu yaşatmamız gerekiyor. Günümüzde en çok ihtiyacımız olan şey, kardeşlik duygularını çevremize aşılamaktır" dedi.Konferansa, AKÇED Başkanı Mehmet Atalmış, Zinde Sosyal Gelişim Derneği Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı, Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Susam ile çok sayıda davetli katıldı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı